TÉMA

Kahramanmaras

Ze sutin v Turecku vysvobozují přeživší i po dvou stovkách hodin. Naděje ale s přibývajícím časem klesá

Osm dní po jednom z nejhorších zemětřesení v Turecku a Sýrii záchranáři hovoří o omezení pátracích operací. Šance na nalezení přeživších se totiž každou hodinou tenčí, záchranářům v Turecku se i přesto v úterý brzy ráno podařilo ze sutin vyprostit dospívajícího chlapce a muže, píše agentura Reuters. Celkem během úterý zachránili šest lidí. Zemětřesení si podle oficiálních bilancí v Turecku a Sýrii vyžádalo přes 40 tisíc mrtvých.
14. 2. 2023Aktualizováno14. 2. 2023, 21:18|

Čeští záchranáři v Turecku stále nacházejí přeživší. Obětí zemětřesení je už přes 23 tisíc

I čtyři dny po katastrofálním zemětřesení v Turecku a Sýrii objevují záchranáři pod troskami zřícených domů přeživší. Navzdory přetrvávajícím nízkým teplotám je totiž podle místních médií stále slyšet zoufalé volání osob uvězněných ve zřícených domech. Počet obětí přesáhl 23 tisíc. Zasaženým oblastem lidé pomáhají i dobročinnými sbírkami – Češi na záchranné a humanitární operace poslali přes 66 milionů korun.
10. 2. 2023Aktualizováno10. 2. 2023, 20:13|

Obětí zemětřesení je přes 12 tisíc. V Sýrii jsou pod troskami stovky rodin

Počet potvrzených obětí, které si vyžádalo zemětřesení v Turecku a Sýrii, už přesáhl 12 tisíc. Z toho přes tři tisíce mrtvých je podle odhadů na syrské straně hranice. Do zasažených oblastí dorazil turecký prezident Recep Tayyip Erdogan, který potvrdil, že v Turecku zahynulo nejméně 9057 lidí. I po více než padesáti hodinách od ničivých otřesů záchranáři nacházejí v troskách budov přeživší. Na místě jsou také desítky tisíc zraněných.
8. 2. 2023Aktualizováno8. 2. 2023, 21:28|