TÉMA

Jiří Jelínek

Ceny stavebnin raketově rostou, hotel v Hradci Králové se prodraží o víc než deset milionů

Stavebniny v Česku rychle zdražují. Některý materiál stojí o víc než sto procent v porovnání s koncem loňského roku. Významně tak podraží i rozestavěné budovy. Na některé druhy stavebnin se taky déle čeká, třeba i několik měsíců.
17. 6. 2021|

Univerzita Karlova se distancovala od posudků profesora Jelínka. Označil je jménem fakulty

Šéf katedry trestního práva Právnické fakulty Univerzity Karlovy Jiří Jelínek vydával bez souhlasu školy posudky označené jménem fakulty. České televizi to potvrdil děkan fakulty. Jelínek mimo jiné zpracoval posudek pro společnost Metrostav stíhanou v kauze exhejtmana Ratha. Kvůli střetu zájmů ho už zbavil funkce asistenta pražský vrchní soud.
14. 3. 2021|
Události komentáře

Kauza Nečesaný ukazuje nedostatky v trestním řádu, říká odborník

Vrchní soud v Praze ve středu pravomocně zprostil Lukáše Nečesaného obžaloby z pokusu o vraždu kadeřnice. Případ se stal před 6 lety a dosud padlo již 14 soudních rozhodnutí. Mladý muž skončil dvakrát ve vězení, kde strávil celkem 2 roky. Předseda odvolacího senátu uvedl, že středeční rozhodnutí je špatné, ale že vzhledem k procesní situaci lepší možnost neměl. Podle vedoucího katedry trestního práva Právnické fakulty Univerzity Karlovy Jiřího Jelínka, který byl hostem Událostí, komentářů, kauza ukazuje nedostatky v trestním řádu.
28. 3. 2019|