TÉMA

Jeden den s...

Má charakter i zkušenosti, aby byl dobrým prezidentem, říká o Zimovi bývalý předseda Akademie věd

Tomáš Zima má charakter, aby dokázal být dobrým prezidentem republiky, shodují se jeho podporovatelé – bývalý předseda Akademie věd Václav Pačes a plastický chirurg Jan Měšťák. Sám Zima, který byl osm let rektorem Univerzity Karlovy, před volbami objíždí regiony a bojuje i s tím, že se voliči oslovení agenturami pro výzkum veřejného mínění na jeho stranu zatím příliš nekloní. Česká televize strávila jeden den s každým z prezidentských kandidátů, a prostor tak dostali i jejich podporovatelé. Se Zimou natáčel Milan Brunclík.
22. 12. 2022|

Oceňuji jeho zodpovědnost, férový přístup k lidem a píli, říká o Divišovi jeho spolupracovník a přítel

„Dnes bych to nazval pracovitostí, dříve to byl workoholismus. Naučil se s tím pracovat a cení si svého volného času,“ říká o kandidátovi na prezidenta Karlu Divišovi jeho spolupracovník a přítel Ondřej Hlaváč. Štáb České televize strávil jeden den s každým z prezidentských kandidátů, a prostor tak dostali i jejich podporovatelé. S Divišem natáčel Pavel Schrötter.
21. 12. 2022|

Leccos se změnilo, ale jeho hodnoty zůstávají stejné, říká o Pavlu Fischerovi jeho manželka

I když se od minulých prezidentských voleb, v nichž kandidoval i Pavel Fischer, změnilo leccos, on sám se co do hodnot a názorů nezměnil, říká jeho manželka Klára Fischerová. I když většinou nestojí po jeho boku v předvolební kampani, je jeho největší podporovatelkou. Štáb České televize strávil jeden den s každým z prezidentských kandidátů, a prostor tak dostali i jejich podporovatelé. S Pavlem Fischerem natáčel Milan Brunclík.
16. 12. 2022|

Na osudech lidí mu záleží, říká o Středulovi jeho dlouholetý podporovatel

Lidé se na mého muže obracejí, říká manželka prezidentského kandidáta Josefa Středuly Dana Středulová. Podle jeho podporovatele Filipa Hausknechta (Hnutí Budoucnost) je z prezidentského kandidáta cítit, že mu záleží na osudech lidí. V Událostech pokračuje představování jednotlivých prezidentských kandidátů. Štáb České televize strávil jeden den s každým z nich, a prostor tak dostali i jejich podporovatelé. Se Středulou natáčel Milan Brunclík.
15. 12. 2022|

Neuvěřitelně na sobě pracuje a poučuje mě i z ústavního práva, říká o Danuši Nerudové její manžel

„Dana na sobě neuvěřitelně pracuje a poslední dobou mě velmi často poučuje i z ústavního práva, a tak jsem asi už definitivně ztratil tu výhodu, co jsem historicky měl,“ říká o jediné kandidátce na prezidentku Danuši Nerudové její manžel Robert. Štáb České televize strávil jeden den s každým z prezidentských kandidátů, a prostor tak dostali i jejich podporovatelé. S Nerudovou natáčel Milan Brunclík.
13. 12. 2022|

Zajímá se o lidi a jejich problémy, říkají o Hilšerovi jeho manželka i rodinná přítelkyně

O lidi a jejich problémy se zajímal, ještě než byly kampaně, říká o prezidentském kandidátovi Marku Hilšerovi (MHS) jeho manželka Monika Hilšerová. Za pět týdnů a jeden den se otevřou volební místnosti a lidé budou vybírat novou hlavu státu. V Událostech pokračuje představování jednotlivých kandidátů. Štáb České televize strávil jeden den s každým z prezidentských kandidátů, a prostor tak dostali i jejich podporovatelé. S Hilšerem natáčel Pavel Schrötter.
8. 12. 2022|

Vzdělaný muž s vlasteneckým cítěním, popisují kandidáta Baštu jeho podporovatelé

„Jako člověk, který si vždycky za každého režimu zachoval svou pevnou tvář, je v současné době a v tom spektru kandidátů z mého pohledu absolutně nejlepší,“ popisuje kandidáta na prezidenta a bývalého disidenta Jaroslava Baštu (SPD) jeho příznivec a olympijský vítěz Jan Kůrka (za SPD). Štáb České televize strávil jeden den s každým z prezidentských kandidátů, a prostor tak dostali i jejich podporovatelé. S Baštou natáčel Milan Brunclík.
7. 12. 2022|

Je urputný, pracovitý a neskutečně přísný, říkají Babišovi spolupracovníci z kampaně

„Kdo ho zná, tak ví, že je neskutečně urputný, pracovitý a je neskutečně přísný jak na sebe, tak na nás,“ hodnotí kandidáta na prezidenta republiky a předsedu opozičního hnutí ANO Andreje Babiše šéfka jeho kampaně Tünde Bartha. Dodává, že se s ním často pouští i do nepříjemných debat. Štáb České televize strávil jeden den s každým z prezidentských kandidátů, a prostor tak dostali i jejich podporovatelé. S Babišem natáčel Pavel Schrötter.
6. 12. 2022|