TÉMA

Jaroslav Uhlíř

Česká televize otevřela své dveře návštěvníkům v Praze, Brně a Ostravě

Česká televize si připomíná sedmdesát let od začátku vysílání a při této příležitosti se veřejnosti otevřela televizní studia v Praze, Brně i Ostravě. Pro návštěvníky jsou připravené prohlídky, během kterých se dostanou do míst, kam mají přístup pouze zaměstnanci. Zároveň se můžou setkat i s osobnostmi České televize.
29. 4. 2023Aktualizováno29. 4. 2023, 20:21|

„Aby nebe bylo blankytné.“ Zemřela zpěvačka Hana Zagorová

Zemřela jedna z nejvýznamnějších českých zpěvaček Hana Zagorová. Psala ale také písňové texty, moderovala televizní pořady a dostávala herecké role. Několikanásobné držitelce Slavíků bylo pětasedmdesát let. Mezi její hity patřily písně Můj čas, Duhová víla, Maluj zase obrázky, Spěchám či Asi, asi.
26. 8. 2022Aktualizováno26. 8. 2022, 20:04|

Hudební scénou znovu létali Andělé. Chytili je Mirai i Ewa Farna

Česká hudební akademie ve Veletržním paláci rozdala hudební ceny Anděl za rok 2021. Kategorii Sólová interpretka ovládla Ewa Farna, skupinou roku se stali Mirai, v kategorii Sólový interpret byl posmrtně oceněn skladatel a zpěvák David Stypka.
27. 4. 2022Aktualizováno27. 4. 2022, 23:27|

Přehrajte si v iVysílání: Zdeněk Svěrák jako cimrmanolog, textař, zpěvák i autor pohádek

Zdeněk Svěrák slaví 85. narozeniny. Jeho tvorba si nachází fanoušky divadla, filmu, hudby a také příznivce z řad těch nejmenších. Podívejte se prostřednictvím iVysílání na jeho filmové role a oceňované scénáře nebo hry Divadla Jára Cimrmana, které zakládal před více než 50 lety. Nechybí ani čtení z jeho pohádkové knížky a ohlédnutí za písničkami, ke kterým napsal text a až na výjimky je i nazpíval.
28. 3. 2021|

Policie ukončila pátrání po hudebníkovi Jaroslavu Uhlířovi, je v pořádku

Pražská policie ukočila pátrání po čtyřiasedmdesátiletém skladateli a písničkáři Jaroslavu Uhlířovi, píše server iDNES.cz. Pohřešovaný byl od pondělí, podle policie je Uhlíř v pořádku a nezraněn. Pátrání policie zahájila poté, co se na ni s obavami obrátili umělcovi známí, když jim neodpovídal na jejich telefonáty.
1. 6. 2020Aktualizováno1. 6. 2020, 13:53|

Nosil by Cimrman roušku? Jako jeden z prvních, říká Zdeněk Svěrák. Po pauze se vrací na jeviště

Koronavirová pandemie ovlivnila i česká jeviště, Divadlo Járy Cimrmana nevyjímaje. Scéna na Žižkově ale první červnový den opět otevírá. Chybět u toho samozřejmě nebude ani duchovní otec, autor několika her a představitel řady rolí Zdeněk Svěrák. „Byl to smutný půst,“ říká o současné situaci. Těší se na interakci mezi herci a diváky.
1. 6. 2020|

„Není nutno nezpívat.“ Českem zněla písnička jako poděkování všem, kteří bojují s koronavirem

Po celém Česku zazněla ve středu po poledni písnička Není nutno od Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře. Známý herec a scenárista je současně tváří (byť s rouškou) výzvy, která pod názvem „Není nutno nezpívat“ chce vyjádřit poděkování všem „v první linii“ v boji proti šíření nemoci COVID-19. „Není nutno, není nutno, aby bylo přímo veselo“ si bylo možné notovat mimo jiné při vysílání České televize. Organizátoři zvažují, že by se akce opakovala další dvě středy.
25. 3. 2020Aktualizováno25. 3. 2020, 12:35|