TÉMA

Jaromír Hlaváč

Reportéři ČT: Starosta Protivína dostává od radnice zakázky za desítky milionů. Opozice to kritizuje, podle koalice je vše v pořádku

Jaromír Hlaváč (ODS) vede Protivín jako starosta a zároveň jeho firma dostává od téhož města zakázky za desítky milionů. Že je starosta jedním z největších dodavatelů radnice, je podle něj i místní vládnoucí koalice v pořádku. Opozice to kritizuje, ale bez úspěchu. A podle dalších to pak na malém městě takhle prostě chodí a nedá se s tím nic dělat. Jediným výsledkem je vyhrocená situace v místním zastupitelstvu i mezi protivínskými obyvateli. Pro Reportéry ČT natáčela Jana Neumannová.
26. 3. 2024|

Policie zajistila kvůli možné trestné činnosti zámek v Protivíně, píší Seznam Zprávy

Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) nechala zajistit zámek a podzámčí v Protivíně na Písecku kvůli podezření, že jsou výnosem z trestné činnosti. Jde o insolvenci společnosti Diversity Capital (DC), přes kterou lidé v Česku investovali stamiliony korun. S DC je obchodně zčásti propojená skupina IC Group, která chtěla zámek přestavět na sídlo malajsijské královské rodiny. O postupu NCOZ v pátek informovaly Seznam Zprávy. Protivínský starosta Jaromír Hlaváč (ODS) řekl, že od zástupců IC Group nemá půl roku žádné informace.
19. 1. 2024|

Most v Protivíně je ve špatném stavu. ŘSD a město jednají o opravě

Most nad hlavním tahem mezi Protivínem a Pískem je ve špatném stavu. Po silnici projedou tisíce aut za den. Na nebezpečí chátrající konstrukce dlouhodobě upozorňují sami řidiči. Most vlastní město Protivín, vede ale nad silnicí první třídy, kterou spravuje Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Jedním z navrhovaných řešení je to, že ŘSD most opraví v rámci plánované rekonstrukce nedalekého nadjezdu a přilehlých křižovatek. Na konkrétním předání stavby se ale strany ještě nedohodly.
25. 5. 2022|