TÉMA

Jan Korytář

Starostové pro Liberecký kraj obhájili vítězství, Půta chce koalici s Piráty a ODS

V Libereckém kraji s náskokem dvaceti procentních bodů zvítězili Starostové pro Liberecký kraj, když získali 38,57 procenta a obhájili prvenství z roku 2016. Na druhém místě skončilo s 17,85 procenta hlasů hnutí ANO, třetí místo obsadili Piráti se ziskem 9,86 procenta hlasů, na čtvrté pozici skončila s 8,59 procenta hlasů ODS. Do zastupitelstva se probojovala také SPD, jíž dalo důvěru 6,09 procenta voličů. K urnám přišlo 40,41 procenta oprávněných voličů.
3. 10. 2020Aktualizováno3. 10. 2020, 22:29|

Kdo usiluje o hlasy voličů v Libereckém kraji? Anketa s lídry, kteří se nedostali do debaty ČT

Česká televize zahájila předvolební vysílání. Ve čtvrtek se v něm detailně věnuje Libereckému kraji. Kromě večerní předvolební debaty s lídry devíti kandidátek s největším volebním potenciálem ČT představí také odpovědi dalších kandidujících stran, hnutí a koalic na základní otázky fungování jejich kraje.
10. 9. 2020|

Soud zprostil libereckého hejtmana Půtu obžaloby, státní zástupce se odvolal

Krajský soud v Liberci zprostil obžaloby libereckého hejtmana Martina Půtu (Starostové pro Liberecký kraj). Ta ho vinila z toho, že přijal úplatek a zneužil pravomoc veřejného činitele, a navrhovala mu pět let vězení. Soud osvobodil i jedenáct dalších obžalovaných. Rozhodnutí je ale nepravomocné, žalobce se proti němu odvolal. Půta od počátku tvrdí, že je nevinný.
26. 5. 2020Aktualizováno26. 5. 2020, 15:20|

Soud s libereckým hejtmanem Půtou spěje k závěru. Žalobce pro něj chce pětiletý trest

Státní zástupce by chtěl poslat libereckého hejtmana Martina Půtu (SLK) na celé volební období a ještě rok navíc do vězení. Požadavkem na pětiletý trest hejtmana obžalovaného v souvislosti s rekonstrukcí kostela sv. Maří Magdalény v krajském městě překvapil. Domnívá se, že soudní řízení spěje k tomu, že nebude odsouzen.
4. 3. 2020|