TÉMA

Jan Heřmánek

Ukrajina se drží lépe, než svět očekával, říká analytik Bříza. Morálku armády a západní pomoc označuje za klíčové

Ukrajinská armáda se po dvou letech vzdoru vůči plnohodnotné ruské invazi drží lépe, než čekal celý svět, uvedl vojenský analytik Vlastimil Bříza v pořadu Události, komentáře. Druhý rok trvajícího konfliktu označil za „krvavý“, jelikož se podle něj ztráty ruské armády blíží počtu ztrát některých zemí za druhé světové války. O válce podle Břízy rozhodnou dva faktory – morálka ukrajinské armády i obyvatelstva a vojenská pomoc ze Západu.
24. 2. 2024|

Vítězství Ukrajiny bude záviset na ochotě Američanů poslat další pomoc, míní Heřmánek z Team 4 Ukraine

Odhodlání Ukrajinců se nezmění, vítezství proto bude záviset na ochotě Spojených států amerických poslat Kyjevu další pomoc, míní Jan Heřmánek, místopředseda organizace Team 4 Ukraine. Ukrajina je rozmanitá země, kde je každý region rozdílný, ale celkově převažuje frustrace a únava, dodal kameraman Ján Schürger v pořadu Události, komentáře, kde oba hovořili o situaci v napadené zemi.
7. 12. 2023|

Senátem prošly změny v bodovém systému a řidičáky na zkoušku

Systém trestných bodů pro řidiče se od příštího roku změní, zvýší se některé pokuty. Řídit auto bude možné už od 17 let, ale jen pod dozorem mentora. Zavedou se také řidičské průkazy na zkoušku. Schválil také zpřísnění vlastnictví médií vrcholnými politiky, možné navyšování jmění státních podniků nebo exekuční náhrady. Horní komora také nominovala rekordní stovku adeptů na státní vyznamenání, mimo jiné členy třetího odboje.
2. 8. 2023Aktualizováno2. 8. 2023, 19:20|

Většina Ukrajinců chce patřit k Západu, říká Heřmánek z Team 4 Ukraine

Ukrajina chce vylepšit své nedostatky a přiblížit se Západu, popsal Jan Heřmánek z organizace Team 4 Ukraine (Tým pro Ukrajinu). Snaží se třeba předcházet korupci, řekl v Interview ČT24.
26. 7. 2023|