TÉMA

Ismail Haníja

Hamás přistoupil na návrh dohody o příměří. Izraeli se ale nelíbí a chce dál jednat

Palestinské teroristické hnutí Hamás v pondělí přistoupilo na návrh dohody o příměří s Izraelem. Návrh předložily Egypt a Katar. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu však o něm uvedl, že neplní izraelské požadavky, ale že Izrael bude pokračovat v jednání.
6. 5. 2024Aktualizováno6. 5. 2024, 22:21|

Na předměstí Bejrútu byl zabit druhý nejvýše postavený člen Hamásu

Při izraelském dronovém útoku byl podle libanonských zdrojů na předměstí Bejrútu zabit muž číslo dvě v hierarchii teroristické skupiny Hamás Sálih Arúrí. O útoku v Bejrútu a smrti vysoce postaveného člena Hamásu informovala také agentura Reuters s odvoláním na tři bezpečnostní zdroje. Zprávu krátce nato potvrdil i samotný Hamás. Podle jeho vůdce zemřeli dva další důležití velitelé.
2. 1. 2024|

Izrael zesílí údery na Pásmo Gazy. Mrtvých je od začátku eskalace přes sedmdesát

Izraelští ministři zodpovědní za bezpečnost na svém jednání ve středu večer rozhodli o dalším vystupňování útoků na palestinské Pásmo Gazy. O život přišlo od pondělí přes sedmdesát lidí, konkrétně pětašedesát Palestinců a sedm Izraelců, a stovky utrpěly zranění. V mnoha izraelských městech pokračuje násilí mezi arabským a židovským obyvatelstvem. V Lodu je kvůli němu vyhlášen výjimečný stav. Izraelský prezident Reuven Rivlin označil situaci za „občanskou válku“.
12. 5. 2021Aktualizováno12. 5. 2021, 22:59|