TÉMA

Incidence

Epidemie covidu v Česku dál zpomaluje. Počet nakažených klesl i v Německu

V pondělí přibylo v Česku 6553 potvrzených případů nákazy, o čtvrtinu méně než před týdnem. Podobně klesl i počet podezření na opakovanou nákazu, kterých laboratoře odhalily 1275. Méně se ale také testovalo, nadále klesá incidenční číslo. Na sto tisíc obyvatel připadá v zemi za posledních sedm dní 370 nakažených. Počty nakažených nadále klesají i v Německu. Čeští podnikatelé mohou od úterý žádat o pomoc z programu COVID 2022. Čína rozšířila uzávěru Šanghaje kvůli rostoucímu počtu nakažených na celé město.
5. 4. 2022Aktualizováno5. 4. 2022, 17:50|

Epidemie zpomalila, v pondělí přibylo 11 896 nakažených. Dorazily vakcíny pro děti

Epidemie koronaviru v Česku opět zpomalila. V pondělí přibylo 11 896 potvrzených případů nákazy, což je nejméně ve všední den za čtyři týdny. Proti minulému pondělí je to pokles asi o 3600 případů. Na sto tisíc obyvatel připadá za posledních sedm dní 817 nakažených, incidenční číslo tak od pondělí kleslo o 34. Přibylo ale hospitalizovaných. V nemocnicích nyní s covidem leží 5908 pacientů, v těžkém stavu je 996 z nich. Do skladu v Olomouci a některých nemocnic již dorazily vakcíny pro děti, distribuce do ordinací pediatrů a očkovacích míst začne ve čtvrtek.
14. 12. 2021Aktualizováno14. 12. 2021, 19:10|

Zhoršení se nevyhneme, nově nakažení jsou převážně mladí, říká epidemiolog Smejkal

Trend nových nákaz koronavirem v Česku na podzim znovu stoupá, počet dvakrát v tomto týdnu překonal tisícovku. Epidemiolog Petr Smejkal předpokládá, že zhoršení epidemické situace se nelze vyhnout. Nově nakažení jsou dle něj hlavně mladí, ale i starší skupiny obyvatel, kterým vyprchala imunita z očkování. V Interview ČT24 proto apeloval na pokračování ve vakcinaci.
8. 10. 2021|

Počty nových případů covidu rostou, výrobci vakcín však pošlou v červenci méně dávek

Od pátku se změní pravidla cestování. Po příjezdu ze zahraničí se budou muset lidé povinně otestovat i v případě návratu z bezpečných, tedy takzvaně zelených zemí. Výjimka platí pro plně očkované, kteří mají alespoň dva týdny po druhé dávce, a zároveň pro ty, kteří covid prodělali v posledních šesti měsících. Důvodem přísnějších podmínek je podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) obava ze zavlečení nebezpečnějších mutací koronaviru do země. Zahájit očkování bude ovšem v červenci složitější. Výrobci do Česka dodají o milion dávek méně než v červnu. Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) by přesto měly na pokrytí potřeb Česka snížené dodávky stačit.
8. 7. 2021Aktualizováno8. 7. 2021, 22:17|