TÉMA

I/11

Další část silnice navazující na budoucí obchvat Opavy má územní rozhodnutí. Celá stavba má být hotová za pět let

Nová část silnice I/11 mezi Opavou a Ostravou získala územní rozhodnutí. Mohou začít jednání o výkupech pozemků s jejich vlastníky. Trasa by měla být dokončená do pěti let. Nový úsek odvede provoz z městské části Komárov, zrychlí provoz mezi Ostravou a Opavou a obcím uleví od silného provozu.
7. 5. 2024|

Lidé z hradeckých Plotišť se brání plánovaným dopravním stavbám. Je pozdě, vzkazují úřady

Proti stavbě přeložky silnice I/11 v Hradci Králové a také velkého odstavného parkoviště pro kamiony se bouří obyvatelé Plotišť nad Labem – místní části krajského města, které se chystané stavby bezprostředně týkají. Kromě obav z hluku z dopravy se místním nelíbí ani to, že by přeložka vedla přes pole, která patří mezi nejúrodnější na východě Čech.
22. 3. 2024|

Řidičům na Šumpersku zrychluje cestování nová spojka k bludovskému obchvatu

Řidiči již mohou vyrazit na silnici, která dala podstatně větší smysl loni zprovozněnému obchvatu Bludova na Šumpersku. Přeložka silnice I/11 odvádí z Bludova právě na tento obchvat řidiče, kteří míří od západu z Pardubického kraje. Obyvatelům Bludova a také obce Chromeč se uleví od intenzivní tranzitní dopravy, řidičům od pomalého projíždění obcemi a také objedou klikatý a kopcovitý úsek mezi Bludovem a Šumperkem.
7. 2. 2024|