TÉMA

Hydroxychlorochin

Trump znovu hájil užívání hydroxychlorochinu. Sdílel video ženy, která mluví o DNA z mimozemšťanů

Americký prezident Donald Trump v úterý znovu podpořil používání preparátu hydroxychlorochin při léčbě covidu-19. Americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) i Světová zdravotnická organizace (WHO) přitom zpochybnily jeho účinnost a varovaly, že přípravek může způsobit srdeční potíže. Na Twitteru Trump sdílel zavádějící video údajné lékařky, která neúčinnost antimalarika popírá.
29. 7. 2020|

WHO končí s testováním antimalarika a léků na HIV u pacientů s covidem. Nesnížily úmrtnost

Hospitalizovaní pacienti s covidem-19 již nebudou dostávat antimalarikum hydroxychlorochin ani léky na HIV lopinavir a ritonavir, které dosud výzkumníci testovali. Světová zdravotnická organizace (WHO) oznámila, že testování končí, protože žádný z léků nepomohl snížit úmrtnost.
4. 7. 2020|

„Tohle není léčba.“ Britští vědci zjistili, že hydroxychlorochin pacientům s koronavirem nepomáhal

Oxfordská univerzita ukončila testování hydroxychlorochinu na pacientech s covidem-19, protože lék podle prvních výsledků rozsáhlého klinického testu nemocným nijak nepomáhal. Vedoucí výzkumu řekl, že lékaři nyní mohou přestat lidem s koronavirem uvedené antimalarikum podávat. Studie otištěná v květnu v žurnálu The Lancet dokonce naznačovala, že přípravek při koronaviru zvyšuje riziko smrti, médium ale ve čtvrtek daný článek stáhlo. Důvodem byly pochybnosti autorů ohledně dat, z nichž jejich závěry vycházely.
5. 6. 2020Aktualizováno5. 6. 2020, 21:29|

Britským farmám chybí pracovníci z Evropy. Přiložte sami ruku k dílu, vyzval Brity princ Charles

Kvůli omezení cestování chybí v britském zemědělství desítky tisíc sezonních pracovníků, kteří do země pravidelně přijížděli hlavně ze zemí východní Evropy. Do kampaně, která má Brity přesvědčit, aby sami podpořili farmáře a přiložili ruku k dílu, se zapojil také princ Charles. Podle statistického úřadu v zemi rekordně narostl počet lidí, kteří žádají o podporu v nezaměstnanosti. Během dubna přibylo 856 tisíc nezaměstnaných, nyní jich je 2,097 milionu, nejvíc od roku 1996.
19. 5. 2020Aktualizováno19. 5. 2020, 20:09|