TÉMA

Hamish Harding

Pobřežní stráž zřejmě našla pozůstatky posádky ponorky Titan. Mohou pomoci objasnit tragédii

Americká pobřežní stráž oznámila, že z trosek turistické ponorky Titan na dně moře zřejmě získala lidské pozůstatky. Důkazy pošle vyšetřovatelům v USA. Po ponorce se několik dnů intenzivně pátralo poté, co zamířila k potopenému parníku Titanic. Následně se zjistilo, že při plavbě implodovala. Zahynulo všech pět lidí na palubě.
29. 6. 2023|

Pobřežní stráž i společnost OceanGate prohlásily pasažéry ztracené ponorky za mrtvé

Americká pobřežní stráž oznámila, že pětičlenná posádka pohřešované ponorky Titan je po smrti. To se domnívá i společnost OceanGate Expeditions, která ji vlastnila. Předtím záchranáři při pátrání našli pole trosek poblíž Titanicu, kam se ponorka vydala.
22. 6. 2023Aktualizováno22. 6. 2023, 22:08|

Ozvaly se zvuky bouchání, ještě existuje naděje, píše vládní zpráva o ztracené ponorce

Sonar na moři zachytil zvuky bouchání během pátrání po ponorce, která se ztratila na cestě k Titanicu, napsal server CNN s odkazem na vládní dokument. Záchranáři přesunuli techniku do dané oblasti. Před několika lety lidé ze společnosti OceanGate i z řad odborné veřejnosti vyzývali, aby podmořské zařízení podstoupilo certifikační proces. Varovali před katastrofickými scénáři.
21. 6. 2023Aktualizováno21. 6. 2023, 20:50|

Američané vedou pátrací akci po ponorce, která se ztratila u vraku Titanicu

Americká a kanadská pobřežní stráž pátrají po pohřešované turistické ponorce, která plula k vraku parníku Titanic. Na palubě byl jeden pilot a čtyři cestující, plavidlo bylo schopno být pod vodou 96 hodin. S pátráním, které se rozšířilo do větší hloubky, pomáhá i Francie. Expedice se podle BBC účastnil i britský miliardář a cestovatel Hamish Harding. Vzduch v ponorce podle Reuters dojde ve čtvrtek v poledne.
20. 6. 2023Aktualizováno20. 6. 2023, 19:47|