TÉMA

Hadí lázně

Teplické Hadí lázně zůstávají památkou. Majitel usilující o sejmutí ochrany neuspěl u soudu

Hadí lázně v Teplicích zůstanou kulturní památkou. Nejvyšší správní soud (NSS) zamítl kasační stížnost společnosti Treinvest proti rozsudku Městského soudu v Praze, který stejným způsobem naložil se žalobou firmy proti rozhodnutí ministra kultury Lubomíra Zaorálka (ČSSD).
22. 10. 2021|

Památková ochrana Hadím lázním zůstává. Majitel, který ji chce sejmout, neuspěl ani u soudu

Na seznamu kulturních památek zůstávají teplické Hadí lázně. Jejich majitel, severočeský podnikatel Jaroslav Třešňák, chtěl zvrátit rozhodnutí ministra kultury o jejich ochraně u soudu, ale neuspěl. Ministerstvo upozornilo, že se ještě může obrátit na Nejvyšší správní soud.
18. 8. 2020|

Hadí lázně jsou památka. Zaorálek definitivně potvrdil jejich ochranu

Ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD) definitivně potvrdil památkovou ochranu teplických Hadích lázní. Znovu tak změnil rozhodnutí svého předchůdce Antonína Staňka, který vloni krátce před svým odchodem z funkce odňal chátrající klasicistní stavbě v památkové zóně lázeňského města status kulturní památky.
27. 2. 2020|

Hadí lázně už jsou znovu památkou. Zaorálek zrušil kritizované rozhodnutí svého předchůdce

Ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD) prohlásil Hadí lázně v Teplicích opět za kulturní památku. Napsal to server Neovlivní.cz. Ochranu z lázní sejmul Zaorálkův předchůdce Antonín Staněk (ČSSD), jeho rozhodnutí ale vyvolalo nevoli veřejnosti, protože to nahrálo kontroverznímu podnikateli Jaroslavu Třešňákovi. Podle mluvčí ministerstva Michaely Lagronové může vlastník objektu podat proti aktuálnímu rozhodnutí opravný prostředek. Zničený objekt chce koupit město.
17. 12. 2019Aktualizováno17. 12. 2019, 12:56|