TÉMA

George R. R. Martin

Harry Potter se stane hrdinou seriálu. S „užitečnými postřehy“ J. K. Rowlingové

Po filmovém zpracování se bestseller J. K. Rowlingové dočká i seriálu. Své kouzelnické dobrodružství prožije Harry Potter na streamovací platformě Max, která vznikne transformací platformy HBO Max. Jedna série by měla odpovídat jedné knize. Počítá se s novým hereckým obsazením.
13. 4. 2023|
Doporučujeme

Za jeden virtuální drahokam 350 tisíc. Autoři her stále častěji sází na mikrotransakce

Zatímco před lety dominovaly videohernímu trhu konzole a osobní počítače, s rozmachem rychlého internetu a chytrých telefonů se velká část produkce přesunula právě na přenosná zařízení s malou obrazovkou. Řada mobilních titulů je přitom k dispozici zdarma, vydavatelé je proto zpeněžují jinak. Videohernímu trhu v posledních letech stále více dominují mikrotransakce a systémy lootboxů, jakýchsi virtuálních „truhel s pokladem“. Ty představují etický problém, stále dražším hrám ale přinášejí obrovské příjmy.
17. 3. 2023Aktualizováno18. 3. 2023, 13:10|

Hra o trůny je dohrána. Ohlédněte se za fenoménem, který se stal králem seriálového světa

Kultovní fantasy série, která se stala triumfem seriálové tvorby, skončila. Televize HBO v noci z neděle na pondělí středoevropského času odvysílala poslední, šestou epizodu závěrečné osmé řady příběhu soupeřících šlechtických rodů na fiktivním kontinentě Západozemí. Text neobsahuje konkrétní spoilery ze závěrečné osmé řady seriálu.
20. 5. 2019|