TÉMA

Francis Ford Coppola

Leopardí kožich a červená rtěnka. Mafiánské manželky ze Sopranů a Kmotra ovlivňují módu

Hodné holky jsou out, naznačuje jeden z trendů na sociální síti TikTok. In je být mafiánskou manželkou. Stylizace do žen v okázalém kožichu a s výrazným zlatem se inspiruje v šatníku postav ze seriálu Rodina Sopranů nebo filmové série Kmotr. Oblíbenost hashtagu #mobwife vede k úvahám o prezentaci luxusu v dobách krize i k debatě, zda je správné považovat organizovaný zločin za „glamour“.
13. 2. 2024|

Oldřich Kaiser se stal kvůli audioknize Kmotrem

Slavný román Maria Puza Kmotr o sicilské mafii ve Spojených státech vyšel poprvé v roce 1969. Na popularitě mu přidala i filmová adaptace. Teď je českému publiku dostupný i jako audiokniha. Kmotr nově mluví hlasem Oldřicha Kaisera.
3. 10. 2022|

Daniel Angeli léta fotil světové hvězdy v Cannes. Letos tam má očekávanou výstavu

V jihofrancouzském Cannes se v sobotu večer rozhodne o tom, kdo si odnese prestižní Zlatou palmu. Soutěží o ni 21 snímků. Filmový festival je také velkou společenskou akcí s početnou účastí hereckých osobností. Ty jsou vidět jen na červeném koberci, v minulosti je však fotografové dokázali zachytit i v mnohem osobnějších situacích.
28. 5. 2022|

Jsme jeden festival, řekli si v Cannes, Benátkách i Varech. A promítají on-line a zdarma

Více než sto celovečerních filmů, dokumentů i krátkometrážních filmů a k tomu debaty třeba s oscarovými režiséry jsou od 29. května dostupné on-line a zdarma. Program projektu We Are One: A Global Film Festival sestavilo několik filmových přehlídek, jejichž konání letos většinou omezil covid-19. Zapojil se i festival ve Varech, který tak může mezinárodnímu publiku představit například komedii Adela Has Not Had Supper Yet, tedy Adéla ještě nevečeřela.
29. 5. 2020|