TÉMA

Eltodo

V Teplicích se po půl roce opět platí za parkování. Počet placených míst vzrostl

V Teplicích se od pondělí opět platí za parkování. Zdarma mohli motoristé stát kdekoliv v lázeňském městě od konce loňského roku kvůli nefunkčnímu parkovacímu systému. O parkovací karty si už požádalo přes čtyři sta lidí. Informovala o tom mluvčí teplického magistrátu Adina Sedláková. Parkovací systém podle ní funguje, město neeviduje žádné problémy.
včera|

V Praze budou nová monitorovací auta, parkování půjde zaplatit v lítačce

Monitoring pražských zón placeného stání od listopadu převezme od firmy Eltodo společnost Iterait, která uspěla ve výběrovém řízení. Město firmě, která vlastní dvanáct monitorovacích vozů vybavených kamerami, zaplatí padesát milionů korun ročně, dosud to bylo sto milionů. Auta by nově kromě kontroly zón placeného stání měla také vyhledávat například výmoly nebo vadné dopravní značení. Město také umožní platbu za krátkodobé parkování přes aplikaci lítačka.
16. 9. 2022|

Antimonopolní úřad potvrdil pokutu pro ministerstvo dopravy za tendr registračních značek

Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petr Mlsna potvrdil rozhodnutí ÚOHS o uložení pokuty 200 tisíc korun ministerstvu dopravy za chybu při tendru na dodávku tabulek registračních značek. Úřad o tom informoval v tiskové zprávě, pokuta je tak pravomocná, ministerstvo ji musí zaplatit.
11. 1. 2021|