TÉMA

Dvojnásobná vražda

Zatím má policie zřejmě mnoho verzí, co se v Klánovicích mohlo stát, říká bývalá vyšetřovatelka

Policie bude zatím pracovat s mnoha verzemi případu dvojnásobné vraždy v Klánovickém lese, míní bývalá vyšetřovatelka Jiřina Hofmanová. V současné době si prý nedovede představit, že by byli její bývalí kolegové u té jedné, která by vedla k pachateli. Práci policie komplikuje místo činu – do oblasti totiž nechodí tolik lidí, kteří by mohli zaregistrovat potřebné informace. O okolnostech případu hovořila v pořadu 90' ČT24.
20. 12. 2023|

Rozsáhlé pročesávání Klánovického lesa skončilo. Policie neobjevila nikoho, kdo by se tam ukrýval

Rozsáhlé pročesávání Klánovického lesa na východním okraji Prahy skončilo. Stovky policistů se na místě snažily najít cokoliv, co by pomohlo k objasnění páteční dvojnásobené vraždy. Dvoudenní pátrací akci policie ukončila s tím, že nenašla nikoho, kdo by se tam skrýval a byl potenciálně nebezpečný. Zvýšený výkon služby bude v oblasti dál pokračovat.
20. 12. 2023Aktualizováno20. 12. 2023, 16:11|

Klánovický les kvůli případu vraždy prohledávaly stovky policistů

Klánovický les byl v úterý dopoledne kvůli případu páteční dvojnásobné vraždy uzavřen, do úterních 16:00 ho prohledávalo 250 policistů. Podle mluvčího pražské policie Jana Rybanského pátrali po jakékoliv stopě, která by napomohla objasnění případu. Výsledky pátrací akce z taktického hlediska nelze podle policie zveřejnit. Dle redaktorky ČT Kristýny Posekané se policisté na místo pravděpodobně vrátí ve středu ráno, Rybanský to však nepotvrdil.
19. 12. 2023Aktualizováno19. 12. 2023, 17:19|

Kriminalisté dostali na objasnění dvojnásobné vraždy posily z prezidia, Klánovický les stále hlídají

Na objasnění smrti dospělého a dítěte v pražských Klánovicích z minulého týdne pracuje několik desítek kriminalistů, kteří byli posíleni o vyšetřovatele z policejního prezidia. Mimo jiné detailně vyhodnocují všechny zajištěné stopy, napsala v pondělí policie na síti X. Do Klánovic vyrazili hlídky i policisté na koních, v oblasti nadále zajišťují bezpečnost. Případ kriminalisté kvalifikovali jako dvojnásobnou vraždu, po pachateli i nadále pátrají. Pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS) uvedl, že policie k objasnění případu nasadila „všechny možné páky a síly“.
18. 12. 2023Aktualizováno18. 12. 2023, 19:40|

Policie obvinila muže z dvojnásobné vraždy ve Svitávce. Hrozí mu i výjimečný trest

Policie obvinila muže podezřelého z násilného trestného činu ve Svitávce na Blanensku z dvojnásobné vraždy. Hrozí mu 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest. Na policejním webu o tom informoval mluvčí Pavel Šváb. Muž se podle něj k činu motivovanému osobními vztahy doznal. Dva mrtvé našli policisté ve Svitávce ve středu ráno. Následně požádali o pomoc veřejnost při pátrání po pravděpodobném pachateli. Podezřelého sedmačtyřicetiletého muže se podařilo dopadnout v podvečer díky všímavému svědkovi.
13. 4. 2023|

Vrchní soud v Olomouci uložil Pavlu Nárožnému za vraždu manželů z Přerova doživotí

Vrchní soud v Olomouci uložil doživotní trest Pavlu Nárožnému za vraždu manželů z Přerova, vyhověl tak žalobci, který nejvyšší trest požadoval. Ostravský krajský soud šestačtyřicetiletému muži původně uložil výjimečný souhrnný trest 25 let vězení. Obžalovaný vinu po celou dobu desetiletého procesu odmítal a žádal zproštění. Uložený trest zahrnuje i jeho předchozí pravomocné odsouzení za přípravu vraždy jeho tety v délce 13 let. K dvojnásobné vraždě došlo v roce 2009, těla manželů se však dodnes nenašla.
9. 12. 2021Aktualizováno9. 12. 2021, 15:48|