TÉMA

Dubí

Třem obžalovaným kvůli rvačce v Dubí soud vyměřil nepodmíněné tresty

Okresní soud v Teplicích nepravomocně rozhodl, že si tři obžalovaní kvůli rvačce na koupališti v Dubí na Teplicku odpykají tresty ve vězení. Jiřímu Demeterovi a Romanu Dunkovi vyměřil čtyři roky a Radku Čonkovi 3,5 roku. S podmínkou ze soudní síně odešel Michal Dunka a podmíněný trest soud vyměřil i jediné ženě obžalované v případu, Žanetě Dunkové. Rostislava Dršku soud zprostil obžaloby. Soud v úterý rozhodoval podruhé, poprvé mu případ vrátil odvolací soud. Někteří se proti rozsudku na místě odvolali.
23. 4. 2024Aktualizováno23. 4. 2024, 12:49|

168 hodin: Jsme poslední v Evropě. Průmysl se zadrhl, investoři nikde

Česku se jako poslednímu státu v Evropě stále nepovedlo vrátit se na úroveň před covidem. Německý list Die Welt o Česku napsal, že je nemocným mužem Evropy, a vydává nás za odstrašující příklad. Průmysl stagnuje, drtí ho ceny energií. Zahraniční investice, které by nás nakoply, k nám neproudí. Po kořenech problémů pátrali v pořadu 168 hodin Jaroslav Hroch a Václav Crhonek.
20. 11. 2023|

Hasiči zlikvidovali požár autovraků v Kladně, objekt předali majiteli

Hasičům se podařilo definitivně zlikvidovat požár autovraků v kladenské části Dubí, který vypukl ve čtvrtek před polednem. Plameny měli pod kontrolou od čtvrtečního večera, v pátek dohašovali ohniska a rozebírali ohořelé vraky. Požářiště předali majiteli, který si zajistí takzvanou dohlídku. Příčinu vyšetřovatelé zjišťují, zatím vyloučili úmyslné zapálení. Škoda je podle předběžného odhadu deset milionů korun. Dva dobrovolní hasiči se při zásahu zranili.
28. 4. 2023Aktualizováno28. 4. 2023, 18:38|

Případ napadení na koupališti v Dubí se vrací do Teplic, rozhodl odvolací soud

Případ napadení mladíka na koupališti v Dubí se vrací k Okresnímu soudu v Teplicích, rozhodl o tom odvolací krajský soud. Obžalováno je šest lidí. Ústecký soud vyhověl odvolání státního zastupitelství a tří obžalovaných a původní rozsudek v celém rozsahu zrušil. Obžalovaní se cítí nevinní. Při potyčce v létě roku 2018 napadlo podle obžaloby několik lidí mladíka, který se vložil do sporu dvou žen v brouzdališti.
8. 2. 2023Aktualizováno8. 2. 2023, 10:56|

Na moldavskou trať opět někdo položil kamení, policie vyšetřuje třetí takový incident za měsíc

Po čtyřech dnech opět někdo nastražil kameny na krušnohorskou trať z Mostu na Moldavu. Podle policie, která se událostí zabývá, před nimi zastavil přijíždějící osobní vlak, dopravce uvedl, že do kamení narazil. Událost se ale obešla bez zranění. Kamení na trati bylo od začátku platnosti jízdního řádu, kdy se na trati vyměnili dopravci, potřetí, jednou také kdosi namazal kolejnice kluzkou látkou, takže vlak se nemohl rozjet. Všechny incidenty se staly poblíž města Hrob.
31. 12. 2022Aktualizováno31. 12. 2022, 13:13|

30 let zpět: Dubí zakázalo pouliční prostituci

K nechvalně proslulému koloritu severních Čech začátkem 90. let patřily i prostitutky postávající u silnice E55. Radnice města Dubí přišla v roce 1992 s novou vyhláškou, zakazující nabízení sexuálních služeb v centru města pod pokutou tisíc korun.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
23. 8. 2022|

30 let zpět: Problémy s prostitutkami

Takzvaná divoká 90. léta měla mnoho podob. Jednou z nich byla i severočeská část mezinárodní silnice E55, známá pro velké množství postávajících prostitutek. Ale na rozdíl od jejich zákazníků obyvatelé města Dubí už tak nadšení nebyli. Reportáž ukazuje nejen policejní zátah a rozhovory s příslušnicemi tohoto řemesla, ale také důvody, proč dubská radnice s nimi nemohla nic dělat.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
19. 4. 2022|

Na Teplicku opět vynechávají některé autobusové spoje. Podle dopravce chybí ukrajinští řidiči

Na Teplicku je opět problém se zajištěním linkové autobusové dopravy. Jen ve čtvrtek nepojede na 55 pravidelných spojů. Dopravce uvedl, že nenastoupili řidiči původem z Ukrajiny. Linkové autobusy v okrese Teplice zajišťuje od začátku loňského prosince společnost ČSAD Slaný. Za neodjeté spoje na konci roku uložil Ústecký kraj dopravci pokutu, ta mu hrozí nyní znovu.
31. 3. 2022Aktualizováno4. 4. 2022, 08:49|

Sochu pohraničníka na Cínovci zalila rudá barva, vyšetřuje to policie

Nedávno vztyčenou sochu komunistického pohraničníka na Cínovci v Dubí na Teplicku někdo polil červenou barvou. Informoval o tom Český rozhlas Radiožurnál. Případ vyšetřuje policie jako podezření na trestný čin poškození cizí věci. Pachateli hrozí až rok vězení, sdělila mluvčí krajské policie Veronika Hyšplerová.
4. 10. 2021|

Za potyčku na koupališti v Dubí poslal soud dva muže do vězení

Teplický okresní soud ve čtvrtek rozhodl, že Jiří Demeter a Roman Dunka půjdou za úmyslné ublížení na zdraví ve spolupachatelství a výtržnictví na rok do vězení s ostrahou. Obžalovaní v roce 2018 napadli na koupališti v Dubí na Teplicku mladíka, který se snažil zasáhnout u sporu dvou žen. Muž utrpěl středně těžké zranění. Rozsudek není pravomocný, Demeter a Dunka se odvolali. Další tři obžalovaní odešli od soudu s podmínkou.
13. 5. 2021|

Nad Kladnem se zvedl hustý dým. Na okraji města hořelo vrakoviště aut

Zhruba osmdesát starých aut hořelo v pátek na okraji Kladna v městské části Dubí na autovrakovišti. Hasiči vyhlásili kvůli počtu zasahujících jednotek nejdříve druhý, později třetí stupeň poplachu ze čtyř možných, uvedla jejich mluvčí Tereza Fliegerová. Večer již byl oheň uhašen, hasiči ale budou spáleniště hlídat až do rána.
14. 2. 2020Aktualizováno14. 2. 2020, 23:08|

Dva muži utrpěli vážné zranění tváře při výbuchu transformátoru v Dubí

Dva pracovníci utrpěli po poledni vážné zranění při výbuchu transformátoru v Dubí na Teplicku. Pravděpodobně nastal zkrat, řekla krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková.
9. 2. 2019|