TÉMA

Dopravní podnik města Prahy

Na Václavském náměstí začne v sobotu stavba tramvajové tratě

Pražský dopravní podnik (DPP) začne v sobotu se stavbou tramvajové tratě na Václavském náměstí. Práce potrvají tři roky. Náklady na vybudování zhruba pěti set padesáti metrů dlouhé tratě od Národního muzea doprostřed náměstí vyjdou na 1,24 miliardy korun. Současně s tím podnik opraví koleje ve Vodičkově a Jindřišské ulici, kde tramvaje nepojedou celé léto a vrátí se tam na konci září.
27. 6. 2024|

Metro by mělo být veřejným prostorem pro kulturu a umění, říká architektka Anna Švarc

Některé stanice pražského metra čekají změny. Týká se to třeba zastávky Jiřího z Poděbrad, kde probíhá tříletá rekonstrukce. Při ní vzniknou nové výtahy, které umožní bezbariérový přístup do stanice. Oprava má dopravní podnik vyjít na 1,3 miliardy korun. Už na konci září se otevřel opravený výstup a vestibul Na Knížecí ve stanici Anděl. O proměnách metra hovořila v pořadu Události, komentáře jeho architektka Anna Švarc.
20. 10. 2021|

Mezi Výtoní a Podolskou vodárnou v Praze bude výluka. Tramvaje nahradí lodě a kola

Z důvodu opravy tramvajové trati v Praze u Vyšehradského tunelu a na navazujících úsecích bude od soboty 7. srpna do pátku 27. srpna v obou směrech přerušen provoz tramvají v úseku Výtoň – Podolská vodárna. Uzavřen pro tramvaje a auta bude i tunel Vyšehradskou skálou, pro pěší a cyklisty zůstane přístupný. Pro cestu kolem tunelu bude možné využít lodě a sdílená kola.
4. 8. 2021|