TÉMA

Dopravní podnik města Hradce Králové

V Hradci i Pardubicích chystají změny v MHD. Důvodem je nedostatek řidičů

Dopravní podniky v Hradci Králové a Pardubicích chystají změny v provozu MHD, a to kvůli nedostatku řidičů. Už dříve docházelo ve městech v Česku k omezování linek, se začátkem školního roku se však většinou provoz vrátí do normálu. V Pardubicích se ale od 1. září chystají na další omezení autobusů či trolejbusů, v Hradci Králové zase zavedou dopravu v taktu.
16. 8. 2022|

Hradecký dopravní podnik láká nové řidiče. Jízdu si mohou vyzkoušet a pak se rozhodnout

Dopravní podnik v Hradci Králové se pokouší v době nedostatku řidičů sehnat do svého týmu nové posily. Ve středu v areálu své vozovny nabídl veřejnosti možnost vyzkoušet si práci za volantem. Provozovateli MHD momentálně chybí asi patnáct řidičů, dalších třicet je nyní v pracovní neschopnosti. Právě kvůli tomu teď jezdí hradecká MHD od června v omezeném režimu.
8. 6. 2022|

Hradecký dopravní terminál je předmětem sporu mezi krajem a městem. Neshodnou se na poplatku za vjezd

Královéhradecký magistrát a kraj se neshodou na ceně za vjezd na terminál veřejné dopravy v krajské metropoli. Město, kterému terminál patří, požaduje více než dvojnásobek současného poplatku za vjezd, ten činní 55 korun. Kraj ovšem nabízí jenom o šestnáct korun víc. Dopravní podnik si dokonce nechal vypracovat analýzu, ze které vyplynulo, že ve srovnatelně velkých městech v Česku, jsou často poplatky mnohem vyšší.
5. 1. 2022|