TÉMA

Dětřichov

Ministři chtějí příští rok o čtvrt bilionu víc, Stanjura trvá na dodržení plánu

Členové vlády požadují pro příští rok do rozpočtů svých ministerstev o zhruba 250 miliard korun více, než mohou podle plánovaného schodku státního rozpočtu dostat. Informaci potvrdili nezávisle na sobě tři členové kabinetu. Ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) však trvá na dodržení plánovaného deficitu 235 miliard korun, s nímž návrh státního rozpočtu počítá.
18. 6. 2024|

Peníze z Polska na zajištění vody v příhraničí Libereckého kraje nebudou stačit. Chybí asi 700 milionů

Minimálně 700 milionů korun bude ještě potřeba přidat na zajištění pitné vody v příhraničí Libereckého kraje. Jedná se o oblast, která je postižená těžbou hnědého uhlí v polském Dole Turów. Jen peníze z Polska, které v rámci kompenzací přijdou, na to stačit nebudou. Na doplacení nákladů se tak bude podílet i česká vláda.
5. 4. 2022|

Výbuch bioplynové stanice v Dětřichově způsobil výboj statické elektřiny, uvedli hasiči

Úterní výbuch a požár v bioplynové stanici v Dětřichově u Moravské Třebové na Svitavsku podle vyšetřovatelů nejspíš způsobil výboj statické elektřiny. Inicioval výbušnou směs, uvedli hasiči na svých webových stránkách. Škoda není stále přesně stanovená, pohybuje se od jednoho do dvou milionů korun. Při výbuchu se zranili tři lidé.
6. 5. 2021|

V Dětřichově na Svitavsku vybuchla bioplynová stanice. Tři lidé jsou zranění

V Dětřichově u Moravské Třebové na Svitavsku došlo k požáru bioplynové stanice, při kterém vybuchla jedna z nádrží s plynem. Tři lidé utrpěli zranění. Na místě je devět jednotek hasičů a byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Informovala o tom mluvčí HZS Pardubického kraje Vendula Horáková.
4. 5. 2021Aktualizováno4. 5. 2021, 18:31|