TÉMA

Derbent

Při útocích v Dagestánu zemřelo dvacet lidí, uvedli vyšetřovatelé

Jihoruský Dagestán odvolal režim protiteroristické operace, který začal platit v neděli večer po útocích střelců. Ministerstvo zdravotnictví uvedlo, že útok na kostely, synagogy a policii si vyžádal dvacet obětí. Vyšetřovací výbor dosud uváděl patnáct mrtvých policistů a čtyři civilisty. Dagestánské úřady sdělily, že pachatelé patřili k mezinárodní teroristické organizaci. Bezpečnostní složky se s útočníky střetávaly celý večer na třech různých místech.
24. 6. 2024Aktualizováno24. 6. 2024, 18:42|

Ozbrojenci v ruském Dagestánu zabili několik lidí. Shořela také synagoga

Při nedělních útocích neznámých pachatelů v ruském Dagestánu zahynulo devět lidí včetně sedmi policistů a údajně i kněz a strážce kostela. Hovoří o tom zprávy ruských tiskových agentur, které informují o útocích v regionální metropoli Machačkale, městě Derbent a nově také o střelbě na policejní vůz ve vesnici Sergokala. List Kommersant s odvoláním na ruský Národní protiteroristický výbor večer napsal, že v Derbentu skončila aktivní fáze protiteroristické operace. Jaká je situace v Machačkale, není zřejmé. Šest útočníků bylo údajně zabito. Události úřady vyšetřují jako terorismus.
23. 6. 2024Aktualizováno23. 6. 2024, 23:56|

Kaspické moře vysychá, lidé i ekosystém to pociťují už teď, píší The Moscow Times

Kaspické moře mizí a dopady pociťují lidé podél pobřeží v každodenním životě už teď. Vědci předpovídají, že se největší jezero na světě do konce století kvůli klimatickým změnám zmenší o čtvrtinu, píší The Moscow Times.
29. 4. 2021|