TÉMA

Čísla

Úřad OSN náhle snížil statistiku počtu zabitých žen a dětí v Pásmu Gazy

Úřad OSN pro koordinaci humanitárních záležitostí (OCHA) výrazně změnil strukturu uváděného počtu obětí v Pásmu Gazy. Podle zveřejněné infografiky se zmenšil celkový počet zabitých žen a dětí, upozornil server Times of Israel. OCHA čerpá data od úřadů v Gaze spravovaných teroristickou organizací Hamás. Jeruzalém čísla opakovaně zpochybňuje a tvrdí, že více než třetinu obětí tvoří bojovníci Hamásu. Tvrzení válčících stran nelze bezprostředně nezávisle ověřit.
13. 5. 2024|

Lidé počítají celou dobu „špatně“, ukázala studie. Řadit čísla zleva doprava je pro mozek nepřirozené

Počítání zleva doprava je v naší kultuře pokládáno za přirozené. Nový výzkum ale ukazuje, že lidský mozek ve skutečnosti počítá rychleji zdola nahoru.
29. 8. 2022|

Komise vylosovala čísla pro krajské volby. „Šťastná“ sedmička připadla STANu, třináctka Zeleným

Státní volební komise vylosovala čísla, která budou mít jednotlivé kandidátní listiny v nadcházejících krajských volbách. Vládní ANO bude mít 50, jeho menší koaliční partner ČSSD 45, opoziční ODS zamíří do voleb s číslem 33. Číslo 7 považované za šťastné přiřkla komise parlamentnímu hnutí STAN, „nešťastnou“ třináctku Zeleným.
18. 8. 2020Aktualizováno18. 8. 2020, 13:48|
Volby do Evropského parlamentu

Kandidátky pro eurovolby už mají čísla. Vládním stranám určil los 30 a 7, jedničku získal KAN

Kandidátky, které sestavily strany a hnutí pro volby do Evropského parlamentu, dostaly čísla. Ze stran, jež jsou v Evropském parlamentu zastoupeny v současnosti, má nejnižší číslo ODS, která dostala pětku. Nejdéle ze stran zastoupených v EP budou naopak listovat voliči KDU-ČSL, která má číslo 39. Vládním stranám vylosovala Státní volební komise číslo 30 v případě ANO, resp. 7 pro ČSSD.
8. 4. 2019Aktualizováno8. 4. 2019, 12:34|