TÉMA

Čestmír Kopecký

Lidé v centru Bratislavy protestovali proti změnám v RTVS, akci svolala část opozice

Několik tisíc lidí v Bratislavě opět demonstrovalo proti změnám v tamním veřejnoprávním médiu RTVS. Akci svolalo nejsilnější opoziční hnutí Progresívne Slovensko (PS), protest se však koná bez podpory dalších opozičních uskupení. Demonstrující chtějí vyjádřit nesouhlas s některými kroky vlády současného premiéra Roberta Fica (Smer–SD).
2. 5. 2024|

Senát schválil zvýšení rodičovské, zvolil radní ČT. Prošlo i navýšení počtu přihlášek na střední školy

Senát schválil novelu, která by měla od ledna zvýšit rodičovský příspěvek rodinám s nově narozenými dětmi na 350 tisíc korun. Horní komorou prošla také novela, podle které si zájemci o studium budou moci podat tři přihlášky na střední školy místo nynějších dvou. Senátoři hlasovali v tajné volbě o některých členech Rady České televize, o jejímž složení nově spolurozhodují. V prvním kole zvolili publicistu Jefima Fištejna, rozhlasovou moderátorku Ivanu Chmel Denčevovou a novinářku Barboru Procházkovou, večer ve druhém pak spisovatele Jiřího Padevěta, nominanta Asociace producentů v audiovizi Davida Brabce a někdejšího místopředsedu a mluvčího Rady Českého rozhlasu Ivana Tesaře.
29. 11. 2023Aktualizováno29. 11. 2023, 20:50|

Černé ovce slaví 30 let. Přibylo možností, jak lidi oklamat, upozornili tvůrci pořadu

Investigativní publicistický pořad České televize Černé ovce slaví 30 let své existence. Prostřednictvím konkrétních diváckých příběhů se zabývá spotřebitelskými a občanskoprávními problémy. Za tu dobu pomohl vyřešit řadu případů, kdy lidé naletěli podvodníkovi nebo úřady nechtěly jednat. Dramaturg Jan Chaloupecký a moderátorka Iveta Fialová si do budoucna přejí, aby Černé ovce dál pomáhaly lidem seriózně a pravdivě. Zároveň poděkovali za důvěru diváků.
13. 4. 2022|