TÉMA

Červený trpaslík

Vědci už vědí, po jaké barvě ve vesmíru pátrat při hledání mimozemského života. Není to zelená

Nejčastějším typem hvězd v naší galaxii jsou červení trpaslíci. A právě jejich světlo by mohlo být podle vědců mimořádně vhodné pro růst fialových bakterií. Pokud by astronomové pátrali po stopách této barvy, mohli by tam odhalit stopy života, navrhuje studie.
17. 4. 2024|

Jsme dysfunkční rodina lůzrů, říkají herci z Červeného trpaslíka

V Praze „přistála“ část posádky těžařské lodi Červený trpaslík. O víkendu se totiž konal festival popkultury Comic-Con, k jehož hostům patřili i dva herci ze stejnojmenného britského sci-fi sitcomu. Oba – Chris Barrie, jehož diváci znají jako hologram Arnolda Rimmera, a Craig Charles, tedy v seriálu technik Dave Lister – poskytli při té příležitosti rozhovor.
8. 4. 2024|

Začíná pražský Comic-Con, hostí herce z Terminátora, Červeného trpaslíka i seriálu Dallas

V Praze se od pátku do neděle koná festival popkultury Comic-Con Prague. Program ocení nadšenci filmů, seriálů, komiksů nebo her s primárně sci-fi, fantasy či hororovou tematikou. Osobně se mimo jiné mohou setkat s herci ze sitcomu Červený trpaslík, seriálu Dallas a Herkules či filmu Terminátor.
5. 4. 2024|

Ve fantasy dobro zvítězí, to ve světě není pravidlem, říká herec z Hobita a Rodu draka

Hrál trpaslíka ve filmovém Hobitovi, objevil se v seriálech Rod draka nebo Zaklínač. Skotský herec Graham McTavish nedávno navštívil pražský Comic-Con. V rozhovoru pro Českou televizi přiznal, že je sám velkým fanouškem fantasy a že by si rád zahrál v dystopickém sci-fi příběhu. „Možná je to zákon vzájemné přitažlivosti,“ poznamenal k typům rolí, do nichž ho režiséři obsazují.
25. 4. 2023|