TÉMA

Bystrc

Soud poslal cizince podezřelého ze sobotní vraždy v Brně do vazby

Městský soud v Brně poslal do vazby sedmatřicetiletého cizince, kterého policie podezřívá z vraždy muže. Obviněný podle policie v Brně-Bystrci poblíž tramvajové zastávky pobodal dva lidi, jeden z nich později v nemocnici zemřel. Na Brněnské přehradě v městské části Bystrc se v sobotu konal ohňostroj, mířily na něj desetitisíce lidí.
13. 6. 2023|

V Brně se v pondělí otevře nový tramvajový tunel. Linka číslo 1 se vrátí na svou trasu

V Brně se po otevření půlkilometrového tramvajového tunelu v Žabovřeské ulici vrátí po téměř dvou a půl letech na svou trasu tramvaj číslo 1. Od pondělí 1. května se kvůli tomu budou měnit jízdní řády tramvajových linek 3 a 10, linka 11 zanikne. Výstavba tramvajového tunelu ve skále pod Wilsonovým lesem byla součástí rozšíření Žabovřeské ulice na čtyři pruhy. Úsek velkého městského okruhu má být v této části dokončen příští rok v srpnu či v září, řekli dopravní ředitel dopravního podniku (DPMB) Jan Seitl a ředitel brněnského závodu Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) David Fiala.
28. 4. 2023|

Plánovaná trasa silnice z Brna do Svitav okolo přehrady platí, odpůrci u soudu neuspěli

Krajský soud v Brně zamítl žalobu proti aktualizaci zásad územního rozvoje Jihomoravského kraje. Jiný soudní senát téhož soudu v úterý zamítl i druhou z žalob proti témuž dokumentu, kterou podaly samostatně jen obce Ostopovice a Jinačovice. Trasa čtyřpruhové silnice tak platí. Kraj ji vytyčil od dálnice D1 na sever, povede přes městské části Bystrc a Kníničky a rekreační oblastí přes hráz Brněnské přehrady a dále na sever jižním obchvatem Kuřimi k Černé Hoře. Odpůrci tohoto řešení mohou ještě podat kasační stížnost k Nejvyššímu správnímu soudu (NSS).
26. 10. 2021Aktualizováno26. 10. 2021, 13:58|

Část velkého městského okruhu v Brně je hotová. Následovat bude tunel pro tramvaje

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zprovoznilo první etapu stavby velkého městského okruhu v brněnské Žabovřeské ulici. Novým úsekem projedou řidiči ve čtyřech pruzích ve čtvrtek zhruba od 18:00. Otevřena už je i lávka pro pěší, která usnadní cestu přes frekventovanou silnici mezi Žabovřeskými loukami a zastávkou Bráfova. První etapa okruhu bude úplně hotová až v březnu příštího roku, chybí ještě chodníky či sadové úpravy.
17. 12. 2020|

V Bystrci vyhořel chátrající obchodní dům Letná

Bývalý obchodní dům Letná v Brně-Bystrci v neděli večer vyhořel. V areálu sídlištního nákupního střediska, které je od počátku století pro veřejnost uzavřeno a podle hasičů stejně byla v plánu jeho demolice, byly odložené pneumatiky. Požár proto zahalil okolí hustým kouřem.
23. 9. 2019|

Lávku v brněnské Bystrci čeká do tří let demolice. Hrozí havárie jako v pražské Troji

Lávka v brněnské Bystrci půjde k zemi. Do dvou až tří let ji nahradí nová konstrukce, aby se zabránilo podobné havárii jako loni v prosinci v Praze-Troji, která odstartovala mimořádné kontroly lávek po celém Česku. Pěším a cyklistům zatím díky nedávné diagnostice a opravám za více než dva miliony korun žádné nebezpečí nehrozí.
6. 11. 2018|

V Bystrci uzavřeli lávku přes Svratku. Průzkum odhalil dutiny a prosakování vody

Až do prosince bude zavřená Letenská lávka v Brně-Bystrci. Její opravy mají zabránit podobné havárii, která se stala loni v prosinci v pražské Troji, kde se zřítil most pro pěší a pro cyklisty.
15. 8. 2018|