TÉMA

Britská armáda

Na východ Ukrajiny dorazily mrazy, umožní obnovit pohyb obrněné techniky

Podle zdrojů z obou znepřátelených stran na východě Ukrajiny zmrzla půda do takové míry, že bude možné opět obnovit manévry obrněných sil, takže může dojít k dalším pohybům na frontě. Za těchto podmínek je potřeba zajistit bojujícím jednotkám odpovídající vybavení, aby jejich vojáci mohli dobře fungovat. Rusové se nejspíš zaměří na dobytí Bachmutu a Ukrajinci údajně koncentrují těžkou techniku v Záporožské oblasti.
13. 12. 2022|

Pětasedmdesát kroků za minutu, těžká lafeta s rakví a 142 kadetů. I to byl pohřeb královny

Královnu Alžbětu II. na poslední projížďce Londýnem doprovodilo v pondělí přes 140 kadetů britského námořnictva. Ti táhli dva a půl tuny těžkou lafetu s rakví. Nejprve do Westminsterského opatství a pak i z něj. Celkem se do procesí zapojily dva tisíce vojáků, stejný počet dohlížel na bezpečnost. Celé procesí mělo jasně dané jak pořadí zúčastněných, tak rychlost. Pohřbu se zúčastnily stovky světových lídrů, s královnou se ale naposledy loučili i obyvatelé Velké Británie.
19. 9. 2022Aktualizováno19. 9. 2022, 20:57|

Při ruském raketovém útoku zemřelo patnáct lidí. Tři desítky mohou být pod sutinami

Počet obětí ruského raketového útoku v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny vzrostl na patnáct. Raketa zasáhla pětipatrový dům, který se zřítil, uvádějí v neděli místní úřady. Podle sdělení šéfa místní správy Pavla Kyrylenka se pět osob zatím podařilo zachránit. Počet obětí se ale ještě může zvýšit, protože v sutinách mohou být až tři desítky lidí. Na místě stále zasahují záchranáři, kteří se snaží v troskách domu objevit přeživší.
10. 7. 2022Aktualizováno10. 7. 2022, 17:07|

Jedna krvavá bitva končí, druhá začíná. Pád Lysyčansku je pro Moskvu průlom

Dobytí klíčového Lysyčansku znamená pro Moskvu průlom, město poslouží ruským vojskům jako základna pro další postup, shodují se zahraniční média. Stažení ukrajinských jednotek z města nahrává dalším krvavým bitvám na Donbasu, pád Lysyčansku totiž Rusko posouvá blíž k převzetí kontroly nad celým regionem.
4. 7. 2022|