TÉMA

Bolevec

Česko zažilo dosud největší vedro tohoto roku. Teploty překročily 38 stupňů

Sobota je v Česku dosud nejteplejším dnem letošního roku. Na několika místech bylo nad 38 stupňů Celsia, nejtepleji v Plzni-Bolevci a Řeži u Prahy, shodně 38,6 stupně. Teplotní maxima pro 15. červenec zaznamenalo téměř sto ze zhruba 160 stanic, kde se měří třicet a více let. Bolevecká teplota je zároveň novým celorepublikovým rekordem pro 15. červenec, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).
15. 7. 2023Aktualizováno15. 7. 2023, 22:50|

Deště přinesly včas vláhu, kterou vegetace potřebuje. Plní se i dříve téměř vyschlé studny a rybníky

Čeští vodohospodáři hlásí nadprůměrné toky. Deště z konce minulého týdne přinesly včas vláhu, kterou nyní vegetace potřebuje. Během jara a na začátku léta totiž rostliny vyžadují kvůli růstu vodu nejvíce. Voda se vrací také do některých dříve téměř vyschlých rybníků či studní.
19. 4. 2023|

Ve čtvrtek padly teplotní rekordy, o víkendu bude o deset stupňů méně

Čtvrteční počasí přepsalo teplotní rekordy na několika místech Česka a vysoko nad tropickou třicítkou se budou hodnoty pohybovat i v pátek. Meteorologové ale už na pátek předpovídají i bouřky. Během pátečního odpoledne se mohou začít tvořit první přeháňky a bouřky na západě Čech a na Šumavě. Bouřky přinesou začátkem víkendu až desetistupňové ochlazení, letní hodnoty si ale počasí zachová i dál.
4. 8. 2022Aktualizováno4. 8. 2022, 21:03|

Smrt muže po zajištění policií v Plzni způsobily zřejmě drogy, ukazují předběžné výsledky pitvy

Smrt sedmadvacetiletého muže, který zemřel minulý týden v Plzni krátce po zadržení policií, nesouvisela s policejním zákrokem, ale zřejmě s předávkováním drogami. Vyplývá to z předběžných výsledků pitvy. V pondělí o tom informovala policejní mluvčí Ivana Jelínková. Případem se kriminalisté dál zabývají.
1. 11. 2021|

Plzeň opraví poslední část tramvajové trati do Bolevce. Cestující budou vozit náhradní autobusy

Plzeň chystá rekonstrukci posledního úseku tramvajové trati linky číslo 1 do Bolevce. Práce přinesou nové koleje, které budou uložené do recyklované pryže pro tišší jízdu a menší vibrace, a také rostlinami osázený tramvajový pás. Více než třicet let stará trať je ve špatném technickém stavu a potřebuje opravu, která si od 20. srpna zhruba do poloviny listopadu vyžádá výluku. Cestující budou muset využít náhradní autobusy.
10. 8. 2021|