TÉMA

Bezpečnostní kontroly

Plošné kontroly u vstupů na Pražský hrad skončily. Dál budou jen namátkové

V pondělí v poledne začaly od vstupů na Pražský hrad mizet bezpečnostní rámy, kterými do té doby musel projít každý, kdo přicházel. U každého vstupu zůstal jen jeden rám, policie si nyní namátkově vybírá, kdo jimi projde. Ukončení plošných kontrol oznámil s krátkým předstihem prezident republiky Petr Pavel, očekává, že se před Hradem přestanou vytvářet dlouhé fronty. Podle ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) představovaly i fronty bezpečnostní riziko.
17. 4. 2023Aktualizováno17. 4. 2023, 23:27|

Zaměstnanci firmy Astacus sponzorovali Zemanovce. Společnost pořádá trhy na Hradě

Na Pražském hradě se už tradičně konají vánoční trhy. Firma Astacus jednatele Michala Pechana si letos kromě prostoru za katedrálou pronajala také část druhého nádvoří. Několik Pechanových zaměstnanců přitom v minulosti sponzorovalo Stranu práv občanů Zemanovci (SPOZ). Hrad žádný střet zájmů nevnímá.
26. 11. 2022|

Policie doporučuje zachovat kontroly na Hradě. Prezident Zeman žádal jejich zrušení

Policie prozatím doporučila zachovat bezpečnostní kontroly na Pražském hradě. Je to sídlo hlavy státu a jedna z nejnavštěvovanějších památek, což z něj dělá potenciálně atraktivní měkký cíl. Pokud se bezpečnostní situace změní, policisté jsou připraveni opatření změnit, sdělila mluvčí policejního prezidia Hana Rubášová. O zrušení či zásadní úpravu kontrol u vstupu na Hrad požádal ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) prezident Miloš Zeman. Nepovažuje je nyní za správné a v souladu se zájmy občanů.
10. 11. 2022|