TÉMA

Barbora Loudová

Nejsme spásní andělé, naše práce je na problém dokola upozorňovat, říká Loudová z Reportérů ČT

Ve své reportáži Na obtíž dala Barbora Loudová hlas skupině lidí, kteří se neobejdou bez pomoci druhých. Často si ji ale v potřebné míře nemůžou dovolit a musí do ústavu. Za reportáž v květnu získala Novinářskou cenu. Loudová se v pořadu Reportéři České televize tématu příspěvku na péči chce věnovat i dál. „Jsou věci, na které upozorníme a ony se změní. To je pak pohon pro další práci,“ říká v podcastu Background ČT24.
16. 5. 2024|

Novinářské ceny si odnesli Filip Zelenka, Darja Stomatová či tým Aktuálně.cz

Letošní Novinářskou cenu za inovativní žurnalistiku získal tým Aktuálně.cz za mnohovrstvé zpracování tématu dezinformací. Vůbec prvním vítězem kategorie Ekonomická žurnalistika se stal Filip Zelenka ze zpravodajského ekonomického deníku E15 za příspěvek porovnávající prostředí v Česku a Polsku. Novinářskou křepelku pro mladé novináře do 33 let si za reportáže z válečné Ukrajiny odnesla reportérka České televize Darja Stomatová.
6. 5. 2024|

Práce v extrémně složité situaci a nutnost orientovat se v chaosu. Realita médií v době koronaviru

Jak covid změnil média, co bylo pro novináře nejtěžší a co je práce během pandemie naučila? Tomu se věnoval středeční pořad Devadesátka ČT24. V jeho rámci byl odvysílán také dokument s názvem Pandemie v přímém přenosu.
1. 9. 2021|