TÉMA

Augsburg

Státy EU se po roce a půl vrátily k hovorům o evropských hodnotách v Polsku a Maďarsku

Zástupci vlád členských zemí Evropské unie se v úterý po roce a půl vrátili k dlouhodobě probíhajícímu řízení s Varšavou a Budapeští. Situace kolem vlády práva a evropských hodnot v Polsku a Maďarsku se v poslední době zhoršuje, řekla před jednáním s ministry místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová. Jedním z dokladů horšící se situace je nový maďarský zákon zakazující na školách materiály zobrazující homosexualitu či změnu pohlaví nebo například polská soudní reforma, doplnil zpravodaj ČT v Bruselu Lukáš Dolanský.
22. 6. 2021Aktualizováno22. 6. 2021, 19:10|

Němci zadrželi ruského vědce. Za peníze předával ruskému agentovi informace z univerzity

Německo zatklo ruského vědce působícího na jedné z německých univerzit, který podle vyšetřovatelů přinejmenším od října 2020 pracoval pro ruské tajné služby. Spolková prokuratura oznámila, že policisté Rusa zadrželi v pátek ihned po získání zatykače. Agentura DPA napsala, že incident se týká univerzity v bavorském Augsburgu.
21. 6. 2021|

V moři u Nizozemska náhodou narazili na 500 let starý vrak. Vezl náklad nejbohatší rodiny světa

Nizozemští odborníci na vyprošťování objevili na dně Severního moře vrak obchodní lodi starý skoro pět set let. Po plavidle přitom cíleně nepátrali. Jejich úkolem bylo hledat 340 kontejnerů, které počátkem tohoto roku za nepříznivého počasí ztratila obří nákladní loď MSC Zoe.
4. 4. 2019|