TÉMA

Antonivskyj most

Ukrajinské jednotky vstoupily do Chersonu. Lidé je vítají v ulicích

První ukrajinští vojáci dorazili v pátek odpoledne do středu města Cherson, kde je podle videa na sociálních sítích vítaly davy civilistů. Civilisté vojáky objímají a dělají si s nimi selfie. Rusové dopoledne informovali, že už Cherson, jedno z největších sídel, které se jim podařilo během okupace dobýt, kompletně opustili. Hovořili o spořádaném ústupu, zatímco Kyjev mluví o chaosu.
11. 11. 2022Aktualizováno11. 11. 2022, 19:23|

Rusové se zřejmě pokusí zničit Kachovskou přehradu, domnívají se američtí analytici

Ruské síly se pravděpodobně pokusí vyhodit do vzduchu přehradu Kachovské vodní elektrárny. Budou se tak snažit zakrýt své stažení z oblasti a zároveň tak budou chtít zabránit ukrajinským silám, aby je pronásledovaly hlouběji do Ruskem okupované Chersonské oblasti. Ve svém pravidelném hodnocení vývoje války na Ukrajině to uvedl americký Institut pro studium války (ISW). Ruské okupační úřady v Chersonu mezitím vyzvaly civilisty, aby město okamžitě opustili.
22. 10. 2022Aktualizováno22. 10. 2022, 20:52|

Ukrajinci opět zasáhli strategický Antonivskij most u Chersonu. Už se po něm zřejmě nedá přejet

Ukrajinská armáda znovu zasáhla Antonivskij most, důležitou spojnici obou břehů Dněpru v Rusy okupované Chersonské oblasti. O útoku informují svědci na sociálních sítích a potvrdily ho i ukrajinské ozbrojené síly. Jde už o několikátý ukrajinský zásah mostu, který představuje důležitou zásobovací trasu pro okupanty.
22. 8. 2022|

Ukrajinci poškodili most přes Dněpr v okupovaném Chersonu

Ukrajinské síly zasáhly Antonivskyj most přes Dněpr. Poškození strategicky významné stavby v Rusy okupované Chersonské oblasti na jihu země nejprve oznámily úřady zřízené ruskými silami, později to potvrdila i ukrajinská strana. Další silnice přes řeku se nachází o padesát kilometrů dál proti proudu Dněpru na přehradě u Nové Kachovky.
19. 7. 2022Aktualizováno19. 7. 2022, 21:29|