TÉMA

Antonín Krák

Stavba dálniční křižovatky ztíží na jihu Čech cestu do Rakouska na skoro půl roku

Kvůli pokračující stavbě jihočeské dálnice D3 je nově zavřená silnice do Kaplice-nádraží na hlavním tahu mezi Českým Krumlovem a Rakouskem. Staví se tam mimoúrovňová křižovatka. Omezení bude provoz v regionu komplikovat skoro půl roku.
23. 6. 2023|

Obec na Českokrumlovsku se snaží sehnat nového pediatra. Za lékařku, která zemřela při nehodě, má jen dočasný záskok

Zhruba tisícovka dětí ve Větřní na Českokrumlovsku se málem ocitla bez pediatra. Lékařka, která o ně řadu let pečovala, zemřela v březnu při dopravní nehodě. Její rodina dokázala zařídit zástup na necelé dva měsíce. Lékař v důchodovém věku déle pomáhat nemůže, město tak musí rychle najít náhradu.
26. 4. 2023|

Průtah Vyšším Brodem přerušil výkop. Opravovanou silnicí neprojedou ani sanitky

Oprava Kaplické ulice ve Vyšším Brodě přinesla komplikace řidičům. Kvůli pracím na silnici musí místo objíždět přes okolní vesnice, podle starosty kratší alternativa neexistuje. Stavební firma tak pracuje i přes víkend, aby byl úsek dokončený do začátku vodácké sezony.
24. 4. 2023|

Jihočeští zastupitelé zvolili hejtmanem kraje Martina Kubu

Hejtmanem Jihočeského kraje byl zvolen Martin Kuba z ODS, který získal 30 z 55 hlasů na ustavujícím povolebním zasedání. Občanští demokraté se už předtím dohodli na široké koalici s KDU-ČSL a TOP 09, ČSSD a hnutím Jihočeši. V 55členném zastupitelstvu budou mít 29 mandátů. V opozici skončili Piráti, STAN a hnutí ANO, které říjnové volby těsně vyhrálo.
3. 11. 2020Aktualizováno3. 11. 2020, 12:01|