TÉMA

Angela Raynerová

Finance bude poprvé v historii Británie řídit žena

Nový britský premiér Keir Starmer postupně jmenuje členy svého labouristického kabinetu. Finance povede bývalá několikanásobná stínová ministryně Rachel Reevesová. Stala se vůbec první ženou, která tuto funkci zastává od momentu jejího vzniku, tedy od roku 1221, uvádí stanice Sky News. Novou vicepremiérkou a ministryní pro sociální záležitosti je Angela Raynerová a postu šéfa diplomacie se ujme bývalý stínový ministr David Lammy s více než dvaceti lety zkušeností z vysoké politiky, píše BBC.
18:11Aktualizovánopřed 2 h hodinami|

Novým britským premiérem bude Rishi Sunak

Britská Konzervativní strana v pondělí potvrdila Rishiho Sunaka jako svého nového lídra, zároveň se stane novým premiérem Spojeného království. Král Karel III. jej do funkce jmenuje v úterý dopoledne poté, co přijme rezignaci odcházející šéfky vlády Liz Trussové, uvedla stanice BBC. Sunak by podle ní měl také vystoupit s projevem před sídlem premiéra v Downing Street.
24. 10. 2022Aktualizováno24. 10. 2022, 18:25|

Britská stanice zveřejnila fotografie Partygate. Johnson si na nich během uzávěr připíjí na večírku

Britský premiér Boris Johnson čelí dalším otázkám ohledně večírků, které se v době covidových uzávěr konaly v sídle britské vlády. Stanice ITV zveřejnila snímky ministerského předsedy, na kterých je zachycený, jak si připíjí se skupinou svých zaměstnanců. Johnson přitom popřel porušení tehdy platných vládních nařízení. To ale v úterý odmítli tři zaměstnanci úřadu, kteří anonymně hovořili se stanicí BBC a popsali večírky v Downing Street.
24. 5. 2022Aktualizováno24. 5. 2022, 17:42|