TÉMA

Alain Delon

Herec Alain Delon prodal svou sbírku umění. Díla mu dělala společnost po šedesát let

V Paříži se dražila neobvyklá sbírka umění. Za šest desítek let ji nashromáždil herec Alain Delon. Sochy, kresby a obrazy vynesly v přepočtu víc než 190 milionů korun.
25. 6. 2023|

Vánoce na ČT budou obzvláště vypečené. Zadělává na ně Eben, Marie Terezie i amatérští cukráři

Česká televize uvede o letošních Vánocích čtyři nové pohádky. Prvního ledna pak představí pokračování výpravného koprodukčního filmu o Marii Terezii. Pečení ale nechává až po Novém roce, kdy začne vysílat nový formát, v němž své umění v troubě předvede dvanáct amatérských pekařů a cukrářů.
5. 11. 2019|

Zářila po boku Delona i Belmonda. Zemřela herečka Marie Laforetová

Francouzská zpěvačka a herečka Marie Laforetová zemřela v sobotu v Genolier ve Švýcarsku ve věku osmdesáti let. Oznámila to agentura AFP s odvoláním na pozůstalé. Laforetová se zapsala do povědomí českých i slovenských diváků především svými rolemi, které ztvárnila po boku Jeana-Paula Belmonda.
3. 11. 2019|

Glosa z Cannes: Jarmusche straší Trump a Delona ženy

Mrtví neumírají a stejně tak žánr zombie filmů, jak ukázal nový film amerického režiséra Jima Jarmusche s tímto názvem (The Dead Don't Die). V úterý zahájil 72. mezinárodní filmový festival v Cannes. Na úvod přehlídky se kromě zombie a související kritiky Trumpa mluvilo také o očekávaném filmu o Eltonu Johnovi a čestné ceně pro herce Alaina Delona, který podle některých zrovna čest svému jménu nedělá.
16. 5. 2019|

Hodina diplomacie v Divadle Viola rozhoduje o osudu Paříže

Osudový dialog, který zachránil Paříž, vedou v pražském Divadle Viola. Hra Hodina diplomacie rekapituluje události ze srpna 1944, kdy mělo francouzské město na rozkaz Hitlera shořet. V komorním dramatu jeho osud závisí na hercích Janu Šťastném a Hanuši Borovi.
20. 3. 2019|