TÉMA

Agenzia Nazionale Stampa Associata

Archeologové našli dvě další těla v Pompejích. Vědce překvapilo, že muže nezabila erupce Vesuvu

Starořímské Pompeje vedle výbuchu Vesuvu, který vedl ke zničení města, postihlo zřejmě i zemětřesení. Ukazuje to nedávný nález těl dvou obětí katastrofy, které vykazují zranění způsobená patrně pádem zdi.
18. 5. 2023|

Italská policie objevila v moři u Sicílie balíky s kokainem za 400 milionů eur

Italská policie našla v moři u Sicílie balíky se zhruba dvěma tunami kokainu, informovala o tom v pondělí agentura ANSA. Podle ní jde o jeden z největších nálezů této drogy v Itálii.
17. 4. 2023|

Při povodních ve střední Itálii zahynulo deset lidí, pohřešuje se dítě

Při povodních ve středoitalském regionu Marche zahynulo v noci na pátek nejméně deset lidí. Pohřešují se stále čtyři osoby včetně dítěte, uvedla agentura ANSA. Vedení provincie Ancona na pobřeží Jaderského moře uvedlo, že záplavy jsou důsledkem vydatných dešťových srážek ze čtvrtečního odpoledne.
16. 9. 2022|

Archeologové v Pompejích objevili zachovalou želvu i s vejcem

Nebývale zachovalou želvu i s vejcem, které ještě nestihla naklást, objevili archeologové v italských Pompejích, které před téměř dvěma tisíci lety zničil výbuch sopky Vesuv. Jako většinu zde nalezených pozůstatků lidí či zvířat ani želvu nezahubil žár mohutné erupce, patrně zahynula už předtím, napsala italská agentura ANSA.
25. 6. 2022|