TÉMA

Motoristé

Prázdniny ve střední Evropě ztíží dopravu, na dálnicích se čekají kolony

Střední Evropu čeká jeden z nejnáročnějších víkendů na silnicích. V pěti německých spolkových zemích začínají prázdniny a kolony jsou podle tamního autoklubu ADAC téměř jisté. Dopravní experti očekávají problémy hlavně cestou na jih přes Alpy. Správci přesto preventivně na některých tazích omezují během soboty a neděle údržbu, aby nevznikala úzká hrdla.
15. 7. 2022|

Stoupá počet těžkých nehod cyklistů. BESIP a iniciativa Dám respekt spustí varovnou kampaň

Cyklistů na silnicích přibývá, s tím ale roste i riziko nebezpečných situací. Počet těžkých nehod cyklistů stoupá, loni při nich v Česku zemřelo 43 osob, meziročně o tři více. Většina veřejnosti přitom podle průzkumu vnímá vztah cyklistů a motoristů jako nepřátelský a hlavní příčinou nehod je podle nich nedostatek respektu z obou stran.
6. 4. 2022|

Chorvatští motorkáři ruší protesty, mýtné brány či hraniční přechody o víkendu blokovat nebudou

Chorvatší motocyklisté nakonec nebudou o víkendu blokovat některé mýtné brány a hraniční přechody na trasách významných pro zahraniční turisty. Hlavní organizátor protestu, který se měl konat v sobotu i neděli, oznámil, že vláda přistoupí na jejich požadavky. Motorkáři se proto místo blokád jen sjedou do města Karlovac, kde chtějí ministerstvu poděkovat. Cesta z Chorvatska by tak pro turisty neměla být tak problematická, jak se původně předpokládalo.
30. 8. 2019Aktualizováno30. 8. 2019, 22:48|

Do Británie kvůli brexitu jedině s pasem, radí ministerstvo zahraničí

Češi mířící do Velké Británie by si kvůli odchodu této ostrovní země z EU měli brát cestovní pas, občanský průkaz do budoucna stačit nebude. Upozornilo na to ministerstvo zahraničí na základě informací o postupu britské imigrační policie.
3. 6. 2019|