Silničáři v Brně zahájili přestavbu frekventované Bauerovy ulice. Má být širší a bezpečnější

Silničáři zahájili přestavbu části Bauerovy ulice v Brně okolo Riviéry, aby byla širší a bezpečnější. Ulice je součástí velkého městského okruhu. Město se nyní snaží zajistit v provizorních podmínkách stavby co nejpohodlnější přístup návštěvníků na přírodní koupaliště, kam v létě denně chodí tisíce lidí. Fungovat má speciální okružní autobusová linka z Mendlova náměstí a lidé budou moct parkovat okolo Quality Hotelu Brno Exhibition Centre včetně parkovacího domu. Snahou je také zpřístupnit 200 až 250 parkovacích míst u Anthroposu.

Původně Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) chtělo začít už loni v říjnu a k Riviéře měla být hotová lávka přes silnici velkého městského okruhu. „Ale kvůli posunu ve výběrovém řízení jsme začali až nyní a letos stavbu lávky stihnout nejde. Bude hotová až před příští sezonou,“ řekl ředitel brněnského závodu ŘSD David Fiala.

Celá přestavba části Bauerovy ulice má být hotová do konce příštího roku, zároveň mají vzniknout parkovací místa, která budou moct využít návštěvníci Riviéry a v budoucnu mají sloužit návštěvníkům multifunkční haly. O její stavbu nyní Brno usiluje.

Přestavba silnice v ulici Bauerova v Brně
Zdroj: Monika Hlaváčová/ČTK

V létě bude možné přijet k Riviéře standardně autobusovou linkou 44, v opačném směru linkou 84 už nikoliv. Na Mendlově náměstí však bude možné přestoupit na speciální linku, která z náměstí pojede po Hlinkách a v Pisárkách zahne na Bauerovu, aby mohla zastavit u Riviéry.

Kromě toho zastaví také u parkovacího domu a u Quality Hotelu, aby lidé, kteří zde zaparkují, nemuseli pěšky. „Chceme využít zpevněných ploch okolo hotelu k parkování pro návštěvníky Riviéry,“ řekl radní pro dopravu Petr Kratochvíl (ODS). Od Antroposu musejí lidé pěšky po cyklostezce.

Komplikovaná doprava v Brně

Jízda po velkém městském okruhu je v současností v Brně poměrně komplikovaná. Staví se také v Žabovřeské ulici, na Tomkově náměstí a v Rokytově, opravuje se most v ulici Otakara Ševčíka a omezený provoz je kvůli stavbě protipovodňových opatření i na Poříčí.

Všechny tyto stavby na velkém městském okruhu mají skončit ve druhém pololetí příštího roku a teprve poté by měl být provoz na okruhu výrazně plynulejší.