TÉMA

Velký městský okruh v Brně

Novou silniční galerií v Žabovřeské ulici projedou řidiči od příštího týdne

Stavba části velkého městského okruhu v ulici Žabovřeská v Brně je v polovině. Od 1. srpna se tam řidiči projedou novou zastřešenou silniční galerií. Provoz v místě zůstane zachován ve stejné podobě jako dosud, to znamená v jednom jízdním pruhu v každém směru. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) totiž přesune práce blíže k řece Svratce.
28. 7. 2023|

Silničáři v Brně zahájili přestavbu frekventované Bauerovy ulice. Má být širší a bezpečnější

Silničáři zahájili přestavbu části Bauerovy ulice v Brně okolo Riviéry, aby byla širší a bezpečnější. Ulice je součástí velkého městského okruhu. Město se nyní snaží zajistit v provizorních podmínkách stavby co nejpohodlnější přístup návštěvníků na přírodní koupaliště, kam v létě denně chodí tisíce lidí. Fungovat má speciální okružní autobusová linka z Mendlova náměstí a lidé budou moct parkovat okolo Quality Hotelu Brno Exhibition Centre včetně parkovacího domu. Snahou je také zpřístupnit 200 až 250 parkovacích míst u Anthroposu.
11. 4. 2023|

Uzavření jízdních pruhů na Tomkově náměstí v Brně způsobilo kolaps. Omezení potrvá do pátku

Brno opět trápí velké problémy v dopravě, pondělí bylo ve městě opět ve znamení několikakilometrových kolon a zpožděných autobusových linek. Ke stávajícím omezením, která jsou například v ulici Poříčí nebo na Mendlově náměstí, silničáři ještě víc omezili provoz na Tomkově náměstí. Vzniká tam nová část městského okruhu, který má Brnu po svém dokončení výrazně ulevit.
5. 9. 2022|