Kamion na D1 prorazil svodidla a zničil tři protijedoucí auta. Dva lidé zemřeli, další jsou zranění

Po pětihodinové uzavírce, kterou způsobila tragická nehoda, je opět plně průjezdná dálnice D1. Dopoledne se jižně od modletické křižovatky na 14. kilometru čelně střetl kamion se třemi osobními auty. Směr na Brno, kde havarovaná auta skončila, byl potom zcela uzavřen, v opačném směru zůstal průjezdný pouze jeden pruh. Na D1 i na Pražském okruhu se vytvořily dlouhé kolony.

Podle mluvčího hasičů Jana Sýkory prorazil kamion, který jel původně směrem na Prahu, středová svodidla, dostal se do protisměru a srazil se se třemi osobními auty. „V jednom autě zůstaly dvě mrtvé osoby, vyprošťovali jsme další těžce zraněnou osobu,“ doplnil Sýkora. Při nehodě podle něj uniklo značné množství nafty.

Podle mluvčí středočeské záchranné služby Moniky Novákové záchranáři ošetřili tři zraněné, z toho dva převezli s vážným zraněním do motolské a vinohradské nemocnice, se středně těžkým zraněním do Thomayerovy nemocnice. U nehody zasahovaly posádky středočeských záchranářů a vrtulník z Prahy. 

Odstraňování následků nehody trvalo téměř pět hodin. Ve směru na Brno byl provoz zcela zastaven, v opačném směru zůstal průjezdný jen jeden pruh, protože se na dálnici vysypal náklad z kamionu – betonové panely. Že je D1 po nehodě opět plně průjezdná, oznámila policie kolem třetí hodiny odpoledne.