Na trať u Kralup nad Vltavou se vrátily vlaky, zatím na jednu kolej. Oprava železnice pokračuje

U Kralup nad Vltavou na Mělnicku pokračuje oprava železniční trati po středečním vykolejení nákladního vlaku. Úsek už je průjezdný, prozatím však jenom po jedné koleji. Uzavírka trati trvala přes 30 hodin. Kdy bude provoz obnoven plně, se zatím neví, Správa železnic (SŽ) očekává, že by to mohlo být v pátek.

Během noci bylo třeba vyprostit vykolejené vagony včetně jednoho převráceného. „V tuto chvíli je na místě podbíječka, dokončuje se oprava koleje,“ uvedl ráno mluvčí SŽ Dušan Gavenda. 

Vlaky budou úsekem jezdit kvůli pracím na druhé koleji omezenou rychlostí. Plné obnovení provozu očekává SŽ až během pátku, termín ale ještě budou železničáři upřesňovat.

Škoda za čtyři miliony

Vlak vykolejil ve středu brzy ráno mezi stanicemi Kralupy nad Vltavou a Libčice nad Vltavou. Podle Českých drah se jednalo o soupravu jiného dopravce. Při nehodě se nikdo nezranil, škoda dosáhla čtyř milionů korun. 

Příčiny a okolnosti nehody vyšetřuje Drážní inspekce. Dopravní omezení se dotklo desítek spojů, mezinárodní vlaky jezdí odklonem. V úseku Praha-Holešovice – Kralupy nad Vltavou funguje náhradní autobusová doprava.