V Praze začalo několik výluk tramvají kvůli opravě mostu či natáčení filmu

V centru Prahy byl ve čtvrtek na několika místech přerušen provoz tramvají kvůli opravě vodovodu, kolejí a mostu. Výluka v úseku mezi Lazarskou ulicí a Újezdem se dotkne osmi denních tramvajových linek, čtyř nočních a historické linky 42. Tramvaje nebudou jezdit až do 20. srpna. V úseku mezi zastávkami I. P. Pavlova – Muzeum – Flora – Olšanské hřbitovy pak tramvaje nepojedou do 7. srpna. V některých případech mohou cestující podle informací na webu Dopravního podniku Praha využít místo tramvají náhradní autobusovou dopravu.

Provoz tramvají v úseku Lazarská–Újezd zastaví rekonstrukce mostu na Národní přes Divadelní ulici a zároveň budou opraveny koleje od Újezda přes Národní třídu po křižovatku Lazarské a Spálené ulice. Kvůli stavbě musejí oklikou i auta. Náhradní autobusy v tomto případě nejezdí.

„Od rána o velkých změnách informují (cestující) lidé v reflexních vestách. Cestující se o změnách dozvědí také prostřednictvím hlášení v metru nebo v dotčených tramvajích,“ uvedla redaktorka ČT Eliška Záleská.

Autobusová doprava místo tramvají je naopak zajištěna od I. P. Pavlova přes Muzeum k Olšanským hřbitovům, kde bude jejich výluka kvůli opravě vodovodu u křižovatky Vinohradské a Chrudimské ulice. Náhradní autobusové spoje budou označeny X11 a X16.

Další výluka tramvají v centru Prahy souvisí s natáčením filmu The Gray Man. Až do páteční půlnoci nebudou jezdit tramvaje na Náměstí Republiky. V uplynulých dnech se kvůli natáčení filmu uzavřelo i několik dalších důležitých ulic – například Dukelských hrdinů či Veletržní.

Další výluky v tramvajové dopravě se chystají

Další prázdninové výluky tramvají podle DPP přijdou později. Podle mluvčí podniku Anety Řehkové se lidé nesvezou od 21. července do 6. srpna tramvajemi mezi křižovatkou Bělehradské a Otakarovy ulice a křižovatkou Vršovické a Minské. Správa železnic bude rozebírat ochrannou konstrukci železničního mostu nad Otakarovou ulicí a DPP při této příležitosti v ulici vymění koleje. 

V srpnu pak tramvaje nepojedou z Výtoně v Podskalí k Podolské vodárně, protože dopravce bude měnit koleje na Výtoni a kolejové oblouky Vyšehradského tunelu.