Wakanda Forever. Nový Black Panther vyráží do akce i bez zesnulého herce v hlavní roli

Události v kultuře: Black Panther se vrací (zdroj: ČT24)

V kalifornském San Diegu na Comic-Conu představilo studio Marvel první ukázku z pokračování úspěšného komiksového filmu Black Panther s názvem Wakanda nechť žije (Wakanda Forever). Tentokrát ale bez hlavní hvězdy Chadwicka Bosemana, který před dvěma lety zemřel. Předchozí díl se stal jedním z komerčně nejúspěšnějších filmů všech dob.

V ukázce Bosemanova postava T’Chally nevystupuje, zdá se, že za ni její okolí truchlí. Objeví se jen na velkém mural artu. Trailer postupně graduje za hudebního remixu Boba Marleyho a rappera Kendricka Lamara, až v něm fiktivní země Wakanda začne válčit s podmořským národem Atlanťanů. Na závěr ukázky se objeví kdosi v kostýmu Black Panthera – fanoušci spekulují, že jde o jeho sestru Shuri v podání Letitie Wrightové.

I pro samotné herce byl Comic-Con velký zážitek – vidět poprvé trailer k pokračování filmu, jehož hlavní hrdina několik let, i během natáčení, tajil rakovinu střeva. Jeho náhlý odchod byl pro tehdejší filmový svět šok. Právě jeho smrt a smutek okolí, dle jeho filmových kolegů, dává filmu výjimečnou emoční sílu.

„Dostane se vám opravdu něčeho syrového. Ty emoce, které sálají z toho traileru, nejsou předstírané. Bylo to skutečné, cítili jsme to tak hluboce. Ten zármutek byl obrovský. Jsme vděčni, že to s vámi můžeme sdílet,“ popisuje Wrightová s tím, že film má působit terapeuticky a pravdivě.

Premiéra bude v listopadu

„Kdykoli něco zaslechnu o Black Pantherovi, kdykoli mluvíme o Wakandě, okamžitě si na něj (Bosemana, pozn. red.) vzpomenu. A to je dobře, protože cítím tu energii, kterou přinesl do marvelovského světa. Když jsme začali natáčet pokračování, tak to bylo těžké. Přišli jste do práce a někdo chyběl, ale ne jen tak někdo, o tom je zkrátka ten film. Je o optimismu, schopnosti jít vpřed, o přizpůsobování se změnám,“ dodává herečka Florence Kasumbová.

Pokračování Black Panthera bude mít premiéru 11. listopadu. Komerční očekávání jsou velká. První díl vydělal více než miliardu dolarů.