Na Náchodsku řidiče opět čeká objížďka na cestě z Náchoda do Dobrošova

Řidiče na Náchodsku od úterý 11. dubna opět čeká kvůli opravě části silnice mezi Náchodem a Dobrošovem složitá objížďka. Při cestě z Náchoda do Dobrošova, kde je známá prvorepubliková dělostřelecká pevnost, objížďka povede přes Nové Město nad Metují, Nový Hrádek a Českou Čermnou a cestu prodlouží o 26 kilometrů. Stejná objížďka bude i v opačném směru. Omezení potrvá do konce října, uvedla mluvčí náchodské radnice Nina Adlof.

Stejnou objížďku silnice mezi Náchodem a Dobrošovem zažili řidiči loni od jara do podzimu, kdy stavbaři dělali první etapu opravy silnice v úseku mezi Náchodem a obcí Lipí. Letos se přesunou na druhou etapu na úsek od obce Lipí směrem na Jizbici a Dobrošov.

Oprava silnice je investicí Královéhradeckého kraje za celkových 83 milionů korun. Město Náchod financuje opravu chodníků.

Samotné stavební práce začnou již v pondělí 3. dubna. Kvůli velikonočním svátkům ale úplná uzavírka začne až od úterý 11. dubna. „Od 3. do 10. dubna bude po silnici za maximálně zvýšené opatrnosti a dle pokynů pracovníků stavby umožněn obousměrný průjezd osobních automobilů a menších autobusů,“ dodala mluvčí.