Rusko útočilo na Kyjev, Charkov či Dnipro, nejméně dva lidé zemřeli

Nejméně dva mrtvé a několik zraněných si v noci na sobotu vyžádaly ruské útoky na Ukrajinu. Výbuchy byly podle agentur AFP a Reuters hlášeny z Kyjeva, Charkova či Dnipra, nasazena byla protivzdušná obrana. V celé zemi také něco přes hodinu platil protiletecký poplach.

V Kyjevě byly hlasité výbuchy slyšet kolem 3:00 místního času (2:00 našeho času). Trosky jednoho útočného zařízení poškodily šestnácté až osmnácté patro výškové panelové budovy, kde pak hořelo. Šéf kyjevské vojenské správy Serhij Popko podle agentury Ukrinform uvedl, že si tento útok vyžádal dva životy a osm zraněných. Šest z nich lékaři ošetřili na místě, dva museli do nemocnice. Poškozeno bylo na čtyřicet aut pod budovou.

Celkem protivzdušná obrana v Kyjevě a jeho okolí podle zdejších úřadů zničila přes dvě desítky ruských útočných prostředků.

Několik zraněných je hlášeno také z Dnipra, i když jejich počet zatím nebyl upřesněn. Podle místních činitelů útok zcela zničil několik obytných domů. V Charkově jedna z raket podle zdejších úřadů zasáhla plynové potrubí, což způsobilo požár.