Na východě Slovenska se rozjel zaparkovaný autobus a srazil několik lidí, tři dívky zahynuly

Při nehodě autobusu na Slovensku zemřeli tři lidé (zdroj: ČT24)

Autobus ve Spišském Podhradí v okrese Levoča na východě Slovenska srazil několik lidí. Tři dívky nehodu nepřežily, další dívka je ve vážném stavu v nemocnici. Zranění utrpěli i další lidé. Podle policie se rozjel zaparkovaný autobus. Z něj vystupovali účastníci církevního setkání mladých lidí, kteří postávali před vozidlem. Akce byla podle spišského biskupa Františka Trstenského zrušena.

Do Spišského Podhradí zamířil slovenský ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok. Autobus podle něj srazil deset lidí na církevním setkání mladých věřících. Uvedl také, že na místo nehody dorazil znalec, informace z dosavadního vyšetřování však nesdělil.

Mluvčí krajské policie v Prešově Jana Ligdayová uvedla, že mladí lidé vystupovali z autobusu a stáli před ním, když se vozidlo z neznámých příčin rozjelo. Podle informací stanice JOJ24 řidič nezatáhl ruční brzdu.

„Zásah stále probíhá, počty pacientů se ještě mohou změnit,“ uvedla dopoledne záchranná služba. Záchranáři na místo vyslali čtyři sanitky a dva vrtulníky, které transportovaly do nemocnice šestnáctiletou a sedmnáctiletou dívku. Na místě zasahovali také hasiči a policie, podle které se nehoda stala na silnici u Spišské Kapituly.

„Chci vyjádřit upřímnou soustrast pozůstalým obětí a vyjádřit účast všem zraněným. Je mi to nesmírně líto a myslím na všechny, kterých se to týká,“ řekla slovenská prezidentka Zuzana Čaputová poté, co odvolila v sobotním druhém kole slovenských prezidentských voleb.

„Toto velké neštěstí mě opravdu zasáhlo. Akci a program jsme zrušili,“ uvedl spišský biskup František Trstenský.