TÉMA

Zoo Děčín

Pracovnice děčínského bistra přelstily a lapily posledního z uprchlých makaků

Po osmi dnech se podařilo lapit v Děčíně poslední uprchlou opici. Dvouletého makaka chocholatého pracovnice Bistra nad ferratou nalákaly do skladu, ve kterém ho následně zavřely. O návrat zvířete do zoologické zahrady se pak postarali odborníci. Zoo o tom informovala na Facebooku. Devět opic opustilo minulý týden výběh, u kterého někdo poškodil elektrický ohradník.
20. 6. 2023|

Dva makakové z děčínské zoo jsou stále na útěku mimo areál zahrady

Mimo areál děčínské zoologické zahrady stále zůstávají dva makakové chocholatí, jedna opice je mimo svůj výběh v zahradě. Do nastražené klece u zahrady se ve čtvrtek podařilo chytit čtyři uprchlé opice. Nejprve to byl brzy ráno alfa samec a samice s mládětem, o něco později další samec. Skupina zvířat uprchla v pondělí večer z výběhu, u kterého někdo poškodil elektrický ohradník.
16. 6. 2023|

Z výběhu děčínské zoo uteklo sedm opic. Tři makakové se dostali mimo areál

Ze zoologické zahrady v Děčíně utekli tři makakové chocholatí. Dvě ze sedmi zvířat, která se dostala z výběhu, zaměstnanci zoo už odchytli, tři opice se však dostaly mimo areál. Zoo je dočasně uzavřená, řekla její mluvčí Alena Houšková. V případě, že by někdo z lidí zvířata zahlédl, nemá se pokoušet o jejich odchyt. „Je to nebezpečné zvíře, obzvlášť když je ve stresu,“ podotkla mluvčí.
13. 6. 2023|

Po dvou letech rekonstrukce se otevře muzeum v České Lípě. Novinkou je uranový důl

Po dvouleté přestávce se ve čtvrtek pro návštěvníky otevře hlavní budova muzea v České Lípě. Prošla částečnou rekonstrukcí a muzejníci obměnili i expozice, přibyl tam třeba exponát grizzlyho v životní velikosti. Nejvýraznější novinkou je ale nově vytvořená expozice ve sklepení muzea připomínající důlní štolu, která je věnovaná těžbě uranu na Českolipsku. Ředitel muzea Zdeněk Vitáček řekl, že vstupné bude první čtyři měsíce v dobrovolné výši.
2. 3. 2022|