TÉMA

Zběh

Muž zavražděný ve Španělsku byl zřejmě ruský pilot, který odmítl bojovat proti Ukrajině

Část ruských migrantů ve Španělsku má obavy o svou bezpečnost po vraždě ruského zběha na jihu země, napsala agentura Reuters. Úřady oficiálně identitu muže, kterého někdo zastřelil minulý týden v letovisku Villajoyosa, nepotvrdily. Podle nejmenovaných zdrojů se však jednalo o ruského pilota Maxima Kuzminova, který loni ve vrtulníku Mi-8 přeletěl do neokupované části Ukrajiny. Rusko spekulace o svém zapojení do smrti muže nekomentovalo.
21. 2. 2024Aktualizováno21. 2. 2024, 22:19|

Zběh od wagnerovců žádá v Norsku o azyl. Před soudem čelí obvinění, že se vzpíral zatčení

Bývalý příslušník ruské žoldnéřské Wagnerovy skupiny Andrej Medvěděv, který žádá o azyl v Norsku, se před soudem přiznal k účasti na rvačce před barem v Oslu a k nošení vzduchovky na veřejnosti. Medvěděv čelí obvinění, že se v únoru vzpíral zatčení. Před soudem ale násilí vůči policistovi popřel. Podle agentury Reuters by mu i v případě odsouzení mohlo být uděleno dočasné povolení k pobytu.
25. 4. 2023Aktualizováno25. 4. 2023, 15:09|

Putin je izolovaný a paranoidní, tvrdí zběhlý člen ochranky. Ruský vůdce odmítá mobil a jezdí obrněným vlakem

Ze šéfa Kremlu Vladimira Putina se stal paranoidní muž, který nepoužívá internet ani mobilní telefon a sleduje pouze ruskou státní televizi. V rozhovoru pro nevládní organizaci The Dossier Center (DC) to uvedl uprchlý člen ochranky ruského prezidenta Gleb Karakulov. Putin se podle něj stále bojí covidu a místo letadla volí raději obrněný vlak. To, že zběhlý kapitán Federální ochranné služby (FSO) skutečně sloužil v Putinově blízkosti, ověřili kritici Kremlu i agentura AP.
5. 4. 2023|