TÉMA

Vsetínsko

Továrny na čipy v Drážďanech jsou příležitostí pro Česko, řekl Fiala

Český premiér Petr Fiala (ODS) se saským kolegou Michaelem Kretschmerem při návštěvě příhraničního krušnohorského hornického regionu debatoval o možné spolupráci ve výrobě polovodičů. Fiala na tiskové konferenci novinářům řekl, že továrny na čipy v Drážďanech a rozšíření výroby v podobném závodě amerického výrobce onsemi v Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku nevnímá jako konkurenční projekty, ale jako důvod k prohloubení spolupráce. Společně také varovali před narůstajícím vlivem populistických stran.
včeraAktualizovánopřed 7 h hodinami|

Obyvatele Karolinky trápí nedostatek vody, oprava zastaralého potrubí vyjde na sto milionů

Až sedmdesát procent vody mizí v některých místech z potrubí v Karolince na Vsetínsku. Místní trápí také časté havárie a odstávky. Tamní vodovodní řad je zastaralý. Opravy vedení obce předběžně vyčíslilo na sto milionů korun. Potrvají až do roku 2029.
30. 1. 2024|

Policie obvinila muže z čtyřnásobné vraždy v Loučce na Vsetínsku

Kriminalisté obvinili z čtyřnásobné vraždy jednatřicetiletého muže ze Vsetínska. Muž podle nich koncem dubna ve svém domě v Loučce na Vsetínsku usmrtil svou dvaatřicetiletou ženu a jejich tři malé děti ve věku do pěti let. Poté podle zjištění policie nožem pořezal i sebe a nakonec způsobil výbuch rodinného domu. Informovala o tom krajská policejní mluvčí Simona Kyšnerová. Muži hrozí 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest.
15. 6. 2022|