TÉMA

Vodňany

Pavel zvítězil i v České Čermné, kde má chalupu. Babiš v obci u Čapího hnízda

Oba kandidáti na prezidenta uspěli na místech, na něž mají vazby. Petr Pavel tak získal výraznou podporu v České Čermné na Náchodsku, kde má chalupu, a v Černoučku na Litoměřicku, kde žije. Andrej Babiš (ANO) zase bodoval v Olbramovicích, kde stojí Čapí hnízdo.
28. 1. 2023|

Rozpočtové provizorium pozastavilo zabezpečování železničních přejezdů

Správa železnic musí kvůli státnímu rozpočtovému provizoriu odložit modernizace některých železničních přejezdů. Zrušila proto chystané tendry na zvýšení jejich bezpečnosti. Pokračovat zatím mohou jen ty stavby, u kterých už stavební firmy podepsaly smlouvy. V jihočeských Vodňanech je jedna z takových tratí, na které mělo dojít ke zvýšení bezpečnosti přejezdů třeba přidáním závor. Zatím se to ale nestane.
13. 1. 2022|

Chránili Alžbětu II. či vstoupili do domu v plamenech. Policisté si převzali ocenění

Na Pražském hradě ocenili policisty. V rámci jednadvacátého ročníku ankety Policista roku se speciální sošky, jejichž hlavu tvoří lupa, jako symbol pro pátrání, rozdaly v devíti kategoriích.
24. 9. 2021|

Začala oprava trati z Číčenic do Vodňan. Na jihu Čech čeká v létě cestující několik dalších výluk a řidiče uzavírky

Omezený provoz nebo uzavírky čekají v létě řidiče v jižních Čechách na silnicích I/20 v Písku, I/34 u Jindřichova Hradce nebo I/3 ve Velešíně. Na železnici musí cestující počítat s výlukami a náhradní autobusovou dopravou na trati z Veselí nad Lužnicí do Jindřichova Hradce nebo z Číčenic do Vodňan, kde začala výměna pražců a kolejnic za 37 milionů korun.
26. 5. 2021|